Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  03:04:23

Βροχή τα πρόστιμα στις λεωφορειολωρίδες – Πάνω από 200 κλήσεις καθημερινά

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι οδηγοί που αντιλαμβάνονται τα... φλας από τις νέες κάμερες σε λεωφορειόδρομους στους δρόμους της Αθήνας.

Οι νέες κάμερες που λειτουργούν πλέον σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας έχουν πιάσει... δουλειά και καταγράφουν τα οχήματα που κινούνται παράνομα στις λωρίδες αποκλειστικής κίνησης των λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις που βεβαιώνονται και αποστέλλονται ταχυδρομικά είναι εκατοντάδες καθημερινά, σε μια προσπάθεια της Τροχαίας και του ΟΑΣΑ να μειωθούν οι καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων.
Υπενθυμίζεται ότι οι κάμερες που εγκατέστησε ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν καθημερινά και Σάββατο από τις 06:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα, ενώ το πρόστιμο για τους παραβάτες φτάνει στα 200 ευρώ.
Επίσης, σε περίπτωση στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδα, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα απομακρύνεται με γερανό το όχημα.
Που βρίσκονται οι νέες κάμερες
• Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες
• Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα
• Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες
• Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες

Τι θα καταγράφουν οι κάμερες

Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στις Διευθύνσεις της Τροχαίας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις νέες ψηφιακές κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις. Το σύστημα ελέγχου ταχύτητας (ραντάρ – φωτογραφικής κάμερας) τοποθετημένο σε στύλο-καμπίνα (θάλαμο) θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την Α.Λ.Λ. θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται στη φωτογραφία.

Επίσης, στη φωτογραφία θα εμφανίζεται: ταχύτητα κίνησης, το σημείο/λωρίδα της παράβασης, η κατεύθυνση, η ημερομηνία, η ώρα καθώς επίσης και κάθε στοιχείο που κρίνεται απαραίτητο για την τεκμηρίωση της παράβασης. Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία μέσω ειδικής έγχρωμης ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών (Ι.Χ.) και φορτηγών.

Τις... χαζεύουν στα social
Οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες έχουν κάνει θραύση και στα social media, με αρκετούς χρήστες να ανεβάζουν βιντεάκια από τα συνεχόμενα φλας των φωτογραφιών που τραβούν οι συγκεκριμένες κάμερες, προκειμένου να βεβαιώσουν παραβάσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline