Σάββατο 13 Ιουλίου 2024  12:22:17

Θερινές εκπτώσεις: Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Αναμένονται υψηλές

Στις θερινές εκπτώσεις αναμένονται υψηλά ποσοστά που θα ξεκινούν από 40% και 50%.

Ξεκινάνε τη Δευτέρα στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, όπως κάθε χρόνο, τα καταστήματα λιανικής προσφέρουν χιλιάδες προϊόντα σε δελεαστικές τιμές, με μεγάλες εκπτώσεις.
Η εκπτωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή την Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024. Το προτεινόμενο ωράριο για αυτή την ημέρα είναι από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
Αλλάζουν όλα στην IKEA: «Συγκατοίκηση» έκπληξη με πασίγνωστο brand στο αεροδρόμιο

Οι θερινές εκπτώσεις

Αλλωστε τα τελευταία στοιχεία για τον τζίρο στο λιανικό εμπόριο έδειξαν μείωση των πωλήσεων σε αξία της τάξης του 6,3% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση με τα έπιπλα τα ηλεκτρικά είδη και τον οικιακό εξοπλισμό να παρουσιάζουν μείωση κατά 10,4%, σε αντίθεση με τα είδη ένδυσης και υπόδησης που αυξήθηκαν κατά 3,5%. Αντίθετα σε όγκο και οι δύο κατηγορίες παρουσίασαν πτώση κατά 9,7% και 0,5% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος, αν και η χρονιά δεν ξεκίνησε ενθαρρυντικά. Η αυξημένη τουριστική κίνηση λόγω του μεγάλου αριθμού αφίξεων από το εξωτερικό αφήνει περιθώρια έστω και μικρής αισιοδοξίας για τους εμπόρους, που ελπίζουν ότι οι θερινές πωλήσεις τους θα είναι υψηλότερες από πέρυσι, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη ξεκινήσει προωθητικές ενέργειες και προσφορές σε συγκεκριμένα είδη κυρίως σε ένδυση και υπόδηση ζεσταίνοντας έτσι την αγορά.

Τι να προσέξετε

Πάντως, όπως σε κάθε περίοδο εκπτώσεων, έτσι και στις φετινές θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για να μη βρεθούν θύματα παραπλάνησης από επιτήδειους εμπόρους. Για τον λόγο αυτόν και εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Επίσης στα είδη θα πρέπει να αναγράφονται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline