Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:00:30

Μέχρι το Πάσχα το τίμημα του 1,233 δις ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια μετά από καθυστερήσεις 2 χρόνων και παλινωδίες υπουργών και ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Η διαμάχη ανακοινώσεων της Ν.Δ. και του υπουργού Επικρατείας και προέδρου της επιτροπής Αλέκου Φλαμπουράρη.


Επίθεση στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και την κυβέρνηση έκανε η ΝΔ, για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, κάνοντας λόγο για «εμμονές και θέατρο» που πληρώνουν ακριβά όλοι οι Έλληνες.
Ήταν σχόλιο της ΝΔ στη σσχετική εξαγγελία του υπουργού και αρμόδιου για τις μεγάλες συμβάσεις στο οποίο ο κ.Φλαμπουράρης ανταπάντησε.
Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Φλαμπουράρης αναγγέλλει με υπερηφάνεια ότι ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εκείνο που ξεχνάει είναι ότι, τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οπως ξεχνά τι έλεγαν τότε, ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι τις επόμενες 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport.
Η ΝΔ θύμισε ακόμη στον υπουργό Επικρατείας, με την ανακοίνωσή της.

«Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι "τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει" (15 Μαρτίου 2015, Real News)
Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι "δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων" (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης)
Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι "η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας" (25 Νοεμβρίου 2014)».

Το συμπέρασμα, καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ότι ότι η κυβέρνηση κάνει σήμερα αυτά που κατήγγειλε χθες.
«Με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και στην κοινωνία. Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σκληρή η απάντηση Φλαμπουράρη
Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε σχετικά:
«Παρότι δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη η συμπεριφορά της ΝΔ, παραμένω ψύχραιμος και όχι «υπερήφανος», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε απάντηση του προς τη ΝΔ.

«Ευτυχώς, βελτιώσαμε τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή σας είχε υπογράψει και με «υπερηφάνεια» ακόμη υποστηρίζει».

Φλαμπουράρης: Πριν το Πάσχα τα 14 αεροδρόμια στη Fraport.

Σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση από τη Διυπουργική Επιτροπή Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η διαδικασία για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων στη Fraport θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Στις επόμενες 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, όπως προκύπτει από δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων και Ανάπτυξης.
«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια», δηλώνει.

Οπως υποστηρίζει, «οι διαδικασίες είναι επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2014. Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά στους όρους για τους εργαζόμενους, στις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, στις ιατρικές υπηρεσίες, στη φύλαξη αλλά και στην παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο.

Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης», ανακοίνωση που υπογράφει ως πρόεδρος της επιτροπής ο υπουργός Επικρατείας κ.Φλαμπουράρης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline