Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:45:40

Ανδρέας Λοβέρδος: Αριστεροί με καριέρα στα MEDIA

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν απευθύνομαι σε σας -τα επιχειρήματά μου αυτά που θα πω τα έχετε ακούσει δύο φορές- αλλά εδώ η Κυβέρνηση δεν συντονίζεται, παρότι κύριε Πρόεδρε ζήτησα από τη συνάδελφό σας, την κ. Χριστοδουλοπούλου, να ζητήσει από την Κυβέρνηση να κάνετε μια εσωτερική συνεννόηση, ούτως ώστε να μην έρχεται κάθε Υπουργός εδώ και λέει πράγματα που είπε προηγούμενος συνάδελφός του ή που τα λένε και με καλύτερο ίσως τρόπο οι Βουλευτές –καλύτερο με την έννοια ότι παρακολουθούμε τη συζήτηση εδώ πέρα πέντε μέρες. Κάθε τόσο έρχεται ένας Υπουργός, λέει τα ίδια που είπαν οι προηγούμενοι -άσχετα με το σχέδιο νόμου- κι αναγκάζει κι εμάς, που είμαστε όλη την μέρα εδώ και δεν θέλουμε να διακόπτουμε τη σειρά και να παίρνουμε χρόνο από τους συναδέλφους, να ξανατοποθετούμαστε.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, δεν μιλάω σε σας, γιατί δεν θέλω να σας ξαναπώ πράγματα που σας ξαναείπα. Απευθύνομαι στον κ. Κοντονή. Αυτή, όμως, δεν είναι διαδικασία -υποτιμά το Κοινοβούλιο και τα μέλη του- κάθε φορά να πρέπει να επαναλαμβάνουμε επειδή κάποιου Υπουργού του ξύπνησε να πει κάτι που ειπώθηκε δέκα φορές.

Λέμε, λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να συνηθίζει να υπόκειται σε καθεστώς κριτικής είτε είναι αυτά τα κανάλια είτε είναι άλλα. Μάλιστα, σπεύσατε να ρητορεύσετε συνηγορώντας υπέρ των νέων ιδιοκτητών. Αυτό κάνατε! Και λυπάμαι για την αστοχία σας. Δεν το θέλατε, αλλά αυτό κάνατε.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Έτσι είναι; Τους ξέρετε;
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εσείς τους ξέρετε. Εγώ δεν έχω ιδέα.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Είκοσι πέντε χρόνια προσωρινές άδειες.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εσείς τους ξέρετε για να κόπτεστε να πείτε επάνω «οι άνθρωποι γιατί να μην πάρουν κι αυτοί κανάλια; Να πάρουν».

Αλλά, κύριε Πρόεδρε, απευθύνεται επί οκτώ λεπτά –όσα μίλησε- στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί. Και θέλω να του πω -όχι στους συναδέλφους, αλλά στον κ. Κοντονή- ότι κάθε κυβέρνηση υπόκειται σε κριτική.
Επί πέντε χρόνια, κύριε συνάδελφε, όλοι οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ή σχεδόν όλοι έλεγαν «να μην πέσει η χώρα στον γκρεμό», «να υπογραφούν συμφωνίες» και μόλις υπογράφονταν άρχιζαν κάθε μέρα «τι είναι αυτό που υπογράψατε», «τι είναι αυτό», «πω πω, το ένα», «πω πω, το άλλο». Έτσι γίνεται.

Να το συνηθίσετε. Τώρα το περνάτε εσείς.
Επίσης, όλα τα στελέχη σας ή -για να είμαστε και δίκαιοι σχεδόν τα περισσότερα- έκαναν καριέρα στις πρωινές τηλεοπτικές ζώνες. «Τιμή μου που σας έχω, κύριε Βαρουφάκη, εδώ» ο ένας, «τιμή μου, κύριε Βαρουφάκη» ο άλλος. Τα ίδια για τον κ. Κοντονή ...
(Θόρυβος - Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Κύριε συνάδελφε, κάνατε καριέρα στα media.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κύριε Λοβέρδο, σας παρακαλώ.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Μην σας στενοχωρεί ότι υφίσταστε κριτική. Έτσι είναι οι δημοκρατίες, κύριοι των σταλινικών μεθόδων...
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ, κύριε Λοβέρδο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ...γιατί, κύριε Πρόεδρε, από την Αριστερά, οι πιο πολλοί από δω κράτησαν μόνο τον σταλινισμό. Ε, τελείωσε αυτό το πράγμα. Τέλος!

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline