Σάββατο 4 Μαϊου 2024  01:50:36

Χωρίς σχόλια η ηγεσία του Ολυμπιακού και ο Ευαγ. Μαρινάκης για τις ασύλληπτες κατηγορίες κατά των 158... Υπόμνηση ανωτερότητας ότι ο Ολυμπιακός διανύει ένδοξη χρονιά. Πρωταθλητές Ευρώπης χθες βράδυ επί της Μίλαν. Κύριο

Νέα, δύσκολη διεθνής διάκριση. Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Στην κορυφή της Ευρώπης οι μπέμπηδες του Θρύλου.

1.Η σπουδαία ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τη Ναντ και στα προημιτελικά την Μπάγερν.

Με μια θρυλική εμφάνιση η K19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, επικρατώντας στον τελικό του Youth League της Μίλαν με σκορ 3-0.

Όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 60ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι Χρήστου Μουζακίτη. Οι Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν καταιγιστικοί για ένα δεκάλεπτο, κάνοντας αμέσως το 2-0 με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και πλασέ του Αντώνη Παπακανέλλου. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Θεοφάνης Μπάκουλας ντύθηκε Αλέκος Αλεξανδρής και με ένα άπιαστο ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας της Μίλαν, γράφοντας το 3-0.
Η ομαδάρα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που πετυχαίνει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τη Ναντ και στα προημιτελικά την Μπάγερν.

2.-Βαρύ το χτύπημα και το κόστος της δημοσιότητας των αρνητικών εντυπώσεων από τις χθεσινές ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛΑΣ. Δεν βιάζονται να αντιδράσουν... Έλαβε βεβαίως επιβεβαιωθούν στις νέες δικαστικές ανακρίσεις-γιατί έχουν προηγηθεί άλλες με 400 άτομα ,που αφέθηκαν ελεύθερα- με βαριές και πρωτοφανείς σε έκταση κατηγορίες όχι μόνο για τη δολοφονία του άτυχου αστυνομικού Γ.Λυγγερίδη. Συγκεκριμένα για σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης με 158 μέλη, και όλοι.... Ολυμπιακοί. Θέμα το οποίο αντιμετώπισε με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση η ηγεσία του Ολυμπιακού και προσωπικά οι συνεργάτες του προέδρου κ. Ευαγ. Μαρινάκη, εμμένοντας πάντα στην θετική προβολή της ομάδας και των συνεχών εθνικών της επιτυχών.

Ο οργανισμός του Ολυμπιακού, η μόνη ομάδα της Ελλάδος με τόσες πολλές διεθνείς επιτυχίες και εκπροσωπήσεις της χώρας. Έχει το δικαίωμα να καμαρώνει για τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν τουλάχιστον στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετείχαν.

Από το θαύμα της Τόπολα σε αυτό της Πόλης. Ακόμη ένα. Με υπογραφή από τον «Μέγα Κωνσταντίνο» Τζολάκη. Μια χρονιά απίθανη. Με τρομερά up & down. H πραγματικότητα όμως είναι μια: Ο Ολυμπιακός είναι στους «4» της Ευρώπης. Συνεχίζει να ονειρεύεται πολλά παραπάνω.

Ο τελικός είναι πια κοντά. Το τρόπαιο του Conference League δεν είναι πια κάτι το μακρινό. Εδώ που έχει φτάσει όλα είναι πιθανά. Μια πρόκριση παραμυθένια. Oταν όλοι τον είχαν καταδικασμένο. Όπως με τη Μακάμπι. Η Φενέρ ήταν το απόλυτο φαβορί. Κι όμως, η «κόκκινη» ψυχή μίλησε.

Η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη δικαιώθηκε. Όταν μετά το 1-4 από την ομάδα του Τελ Αβίβ είχαν μιλήσει για το τέλος του Ολυμπιακού ο διοικητικός ηγέτης των ερυθρολεύκων ανανέωσε άμεσα τη συνεργασία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τον δικαίωσε. Ο κάτοχος του Europa League έφερε την ομάδα του Πειραιά για πρώτη φορά στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η πρώτη παρουσία ελληνικής ομάδας σε κορυφαία ευρωπαϊκή τετράδα μετά από 28 χρόνια και πέμπτη συνολικά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα σπορ, το πιο σπουδαίο όλων, κρύβει πάντα πανέμορφες ιστορίες για τον λαό του. Από την απόλυτη δυστυχία στον έβδομο ουρανό. Από τον αέρα με τον Κόντε και τον Ελευθερόπουλο, το γκολ του Τζέραρντ, τη Μέταλιστ και τη σφαγή με τη Γουλβς, όλα γύριζαν στο μυαλό του κόσμου του Ολυμπιακού.
Ο 21χρονος Τζολάκης πήρε τη δική του ρεβάνς στο «Σαράτσογλου» κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης Μπονούτσι και στην πανάκριβη παρέα του. Ο Ολυμπιακός είδε τέσσερις ομάδες του στους «τέσσερις» της Ευρώπης. Από το ποδόσφαιρο ως το πόλο και το χάντμπολ μέχρι τα «τρομερά μωρά» του στη Νιόν. Και έπεται συνέχεια. Μια χρονιά βαμμένη στα «κόκκινα» και μάλιστα είναι σε εξέλιξη και προσμονή για ακόμη περισσότερα.

Μέχρι το επόμενο...

O Μεντιλίμπαρ ως συνήθως δεν είδε τη διαδικασία των πέναλτι, αλλά είχε δει καλά το παιχνίδι και το πώς θα πάρει το εισιτήριο για τα ραντεβού με τον επίσης Βάσκο Ουνάι Έμερι και την πανίσχυρη Άστον Βίλα. Ο νέος άθλος έμεινε στην Ιστορία. Μια ελληνική ομάδα τόσο ψηλά.

Η Μπριζ έφραξε τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για διπλή εκπροσώπηση στα ημιτελικά, αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο Ολυμπιακός έζησε το μεγαλύτερο βράδυ της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Μέχρι το επόμενο, θέλουν να πιστεύουν όλοι στο μεγάλο λιμάνι. Έχει στη μέση τη μάχη για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου όλα είναι πιθανά μετά και το νικηφόρο 2-1 επί του ΠΑΟΚ, αλλά πλέον προετοιμάζεται για τις δύο φοβερές μάχες με την Άστον Βίλα, μια ομάδα που σαρώνει εφέτος και του χρόνου θα παίζει στο Champions League.

Θέλει φυσικά να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στον τελικό, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας που μόνο ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μπορούν να προσφέρουν. Οι Ισπανοί έντυσαν Έλληνα θεό τον «Μέντι» και τον έχουν ικανό για νέο θαύμα.
Τα δάκρυα χαράς που κύλησαν μετά την «άλωση» στο άντρο της «σαράκαναρια» ήταν η έκρηξη συναισθημάτων για μια προσπάθεια που κανείς δεν πίστευε πριν από λίγες εβδομάδες.

Η αναγνώριση από την UEFA, οι διθύραμβοι και τα εγκώμια όλων, η άνοδος στην ευρωπαϊκή βαθμολογία, οι προσδοκίες και οι στιγμές μένουν χαραγμένες στη μνήμη. Από τις 12 ομάδες των ημιτελικών των τριών εφετινών ευρωπαϊκών διοργανώσεων η μία είναι ελληνική μαζί με μία ισπανική, τρεις γερμανικές, δύο γαλλικές, μία βελγική και τρεις ιταλικές, ενώ μόλις μία είναι αγγλική κι αυτή είναι η Αστον Βίλα του παγκόσμιου πρωταθλητή «Ντίμπου» Μαρτίνες.

Έξω πάμε καλά

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προκρίσεις του Ολυμπιακού εφέτος σφραγίστηκαν εκτός έδρας. Απο το Γκενκ με το γκολ του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις, ακολούθησαν ο περίπατος στο Λέσκοβο επί της Τσουκαρίτσκι, το σοκ στον όμιλο σε Γερμανία, Λονδίνο και Σερβία, αλλά και το διπλό στη Βουδαπέστη επί της Φερεντσβάρος μέχρι να έρθει η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία με το εκκωφαντικό 6-1 στην παράταση επί της Μακάμπι.

Τώρα η πρόκριση στα πέναλτι επί της Φενέρμπαχτσε. Οδεύοντας προς τον έναν αιώνα ζωής ο πειραϊκός σύλλογος έχει καταφέρει την ευρωπαϊκή καταξίωση με διάρκεια ανάμεσα στην ελίτ, με μεγάλες (και δύσκολες κάποιες φορές) νύχτες στις διοργανώσεις της UEFA. Το be continued...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline