Γιάννης Ιωαννίδης: O Αθλητισμός σώζει ζωές

«..............Ως προς τον αθλητισμό, λοιπόν, επειδή όλο μιλάμε για τους αρχαίους και το 80% του πολιτισμού της Ευρώπης είναι ο πλατωνικός, οι αρχαίοι έκαναν τρία μαθήματα.

Έκαναν τα ελληνικά, τη μουσική και τη γυμναστική. Οι Δανοί κάνουν πέντε φορές τη βδομάδα γυμναστική κι εμείς δεν κάνουμε. Εμείς, λοιπόν, τώρα ετοιμάζουμε το αθλητικό σχολείο. Πιλοτικά θα γίνει ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, θα έχει ξενοδοχείο για να μπορούν να μένουν τα παιδιά, ώστε τα φτωχά να μην έχουν πρόβλημα. Γι' αυτό λέω ότι δεν θα κάνουμε ταξικό αθλητισμό και ως επί τω πλείστον οι φτωχοί ήταν που διακρίθηκαν στον αθλητισμό που πέρασαν δύσκολα χρόνια.

Θα βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν, να σιτίζονται, να κάνουν καλή ζωή και να μπορέσουν αν έχουν ταλέντο, να προχωρήσουν. Γιατί δεν θα μπαίνουν, όπως ήταν μέχρι τώρα, με τη μοναδική τρομερή πρωτοτυπία να έχουμε αθλητικό τμήμα σε κανονικό σχολείο και οι καθηγητές να είναι ρατσιστές εις βάρος αυτών των παιδιών, γιατί νόμιζαν ότι έχουν πλεονεκτήματα, αλλά θα κάνουμε αθλητικό σχολειό, όπως υπάρχει παντού.

Και θα χαρώ πολύ να έρθετε στο Υπουργείο για να σας δείξω και να καταλάβετε τι δουλειά κάνουμε: ότι αυτά που λέτε εσείς, πολύ περισσότερο τα θέλουμε εμείς και θα τα κάνουμε οπωσδήποτε.

Κάνουμε το ΕΚΑΕ. Κυνηγάμε το ντόπινγκ, όπως έχουμε υποχρέωση να το κυνηγήσουμε, ώστε να έχουμε πρωταθλητές στις ανθρώπινες αντοχές και όχι παραπάνω. Αλλά πρέπει να τους δίνουμε και όλα τα πλεονεκτήματα τα οποία έχουν οι άλλοι λαοί, όπως είναι οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Εγγλέζοι. Εμείς έχουμε το ΕΚΑΕ το οποίο δεν λειτουργεί, δεν έχει μηχανήματα. Κάνουμε, λοιπόν, το προεδρικό διάταγμα για να φύγει από το ΟΑΚΑ και να έρθει στο Υπουργείο Αθλητισμού, για να μπορέσουμε πλέον και με τα ΕΣΠΑ να πάρουμε όλα τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα με τα οποία θα ξέρουμε από τους μικρούς ποιοι έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν.

Επίσης, θα κάνουμε το τμήμα προπονησιολογίας, γιατί αυτά που βγάζουν τα μηχανήματα ο προπονητής δεν μπορεί να τα καταλάβει, χρειάζεται ένας μεταφραστής. Αυτός, λοιπόν, είναι ο προπονησιολόγος για να μπορέσει να εξηγήσει τι πρέπει να κάνει στον αθλητή του. Όλα αυτά τα προγράμματα θα χαρώ πάρα πολύ να έρθετε να τα συζητήσουμε.

Εγώ πιστεύω ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο, όπως λέτε, ένα κομμάτι της παιδείας. Είναι ψυχική, πνευματική, σωματική υγεία και το βασικότερο παγκοσμίως το ποσοστό είναι ένα προς εφτά. Πρέπει να το ακούσουν όλοι αυτό –κι εμείς, δεν το λέω μόνο σε σας τώρα- ότι αν τυχόν γίνεται επένδυση ενός εκατομμυρίου στον αθλητισμό, θα γλιτώσουμε εφτά εκατομμύρια φάρμακα.

..... Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουμε ότι καταστρέφουμε τα παιδιά μας, ότι υπάρχουν ενάμισι εκατομμύριο με ένα εκατομμύριο οκτακόσια παιδιά, πίσω από τα οποία ακολουθούν, τρέχουν οι μανάδες για να γυμναστούν. Πρέπει να μένουν ανοικτά τα κολυμβητήρια, τα γυμναστήρια. Θα πρέπει να κατευθύνουμε τα παιδιά μας. Γιατί; Γιατί αυτή είναι η χαρά της ζωής. Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο φάρμακο. Αυτός που έχει βουλωμένες αρτηρίες, ζάχαρο κ.λπ. μπορεί να τα καταπολεμά με αερόβια προπόνηση είτε είναι περπάτημα είτε είναι τζόκινγκ. Το τζόκινγκ πρέπει να είναι σταδιακό, για να μπορεί να αντέχει η καρδιά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα, όπως είχαμε παλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρα, λοιπόν, είναι ντροπή να μη δίνουμε αλάνες στα παιδιά μας. Εμείς είχαμε αλάνες, όταν μεγαλώναμε... Έχουμε υποχρέωση, λοιπόν, να το κάνουμε και θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στον αθλητισμό.

Θα βοηθήσουμε. Είναι λίγα τα χρήματα, πράγματι. Θα πάμε στο Υπουργείο Οικονομικών, για να καταφέρουμε να πάρουμε και άλλα. Θα πρέπει να πάμε και στον ΟΠΑΠ, αν τυχόν δεν μπορέσουμε να βοηθηθούμε από εκεί. Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ αυτό είναι, τα παιδιά είναι και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά.

Είμαι, λοιπόν, στη διάθεσή σας. Όποιος θέλει όποτε θέλει να έρθει στο Υπουργείο και ως κόμμα και ως οτιδήποτε, μπορεί να έρθει, για να βάλουμε όλοι μαζί ένα πρόγραμμα, για να μπορέσουμε να γλιτώσουμε, πραγματικά, τα παιδιά μας από «παράδρομους» είτε αυτοί είναι ποτά είτε είναι ναρκωτικά είτε είναι τα καφενεία κ.λπ., όπου θα είναι «αραχτά». Πρέπει να τα βάλουμε να γυμναστούν, για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.»

(Οι απόψεις αυτές για την ποιότητα ζωής με τον Αθλητισμό διατυπώθηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό και βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Ιωαννίδη στη Βουλή)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline