Στάθης Παναγούλης: Ο λαός μας έχει πάρει χαμπάρι

Κυρία Πρόεδρε, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση που συμμετέχουμε οι περισσότεροι από εμάς, χωρίς να το θέλουμε, είναι για να κοροϊδέψουμε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και με συγκεκριμένα παραδείγματα θα σας το αποδείξω αυτό.

Πόσα χρωστάνε τα κανάλια; Δεν το λέω εγώ, το λέει κυβερνητικό στέλεχος σε ομιλία του που έκανε πριν δυο-τρεις ημέρες, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών κ. Λευτέρης Κρέτσος. Μιλώντας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι τα χρέη των καναλαρχών είναι τουλάχιστον 950.000.000 ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τα χρέη των κομμάτων χωρίς να βασανιστεί κανένα κόμμα απόψε και τις προηγούμενες ημέρες τα ομολόγησε. Ήταν ειλικρινής ο κ. Μητσοτάκης: 214 εκατομμύρια, 117 εκατομμύρια το ΠΑΣΟΚ, οκτώ με δέκα εκατομμύρια ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, κάπως καθυστερημένα, κυρία Πρόεδρε, έρχεται η Κυβέρνηση να μας μιλήσει για δάνεια των καναλαρχών και των κομμάτων. Είχε δεκαπέντε μήνες από την ημέρα που πρωτοεξελέγη για να τσακίσει τη διαπλοκή.

Είχα κάνει τον Μάρτιο του 2015 σχετική ερώτηση. Ακούστε να δείτε τι μου απάντησαν οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Ο Υπουργός Οικονομικών, γνωστός εκείνη την εποχή, μου απάντησε ότι εξετάζουν το θέμα.
Το καταθέτω στα Πρακτικά.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης, είπε για την ακρίβεια ότι κατά τα λοιπά αρμόδιο για να σας ενημερώσει είναι το συνημμένο Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έλεγε τίποτα, το οποίο θεωρούμε βέβαιο ότι εφόσον στο πλαίσιο σχετικών ερευνών εντοπίσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αξιόποινες πράξεις, θα τα θέσει στη διάθεση των δικαστικών αρχών. Μας θυμίζει αυτό που έλεγε ο κ. Σημίτης, όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα.
Το καταθέτω στα Πρακτικά.
Και ερχόμαστε στο χαρτί που στέλνει η Τράπεζα της Ελλάδος και λέει ότι είναι υπηρεσιακό απόρρητο, τα χρέη στους καναλάρχες και στα κόμματα. Δηλαδή, είναι υπηρεσιακό απόρρητο η διαπλοκή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι;
Καταθέτω και αυτό το έγγραφο στα Πρακτικά.

Προσωπικά με κρύα καρδιά θα ψηφίσω για την Εξεταστική Επιτροπή. Δεν πρόκειται να βγει τίποτα. Και ιδού για το αληθές! Θυμάστε την περίπτωση της SIEMENS; Ακούστε να δείτε τι έχει γίνει στη SIEMENS, γιατί αν γίνει ένα γκάλοπ για τη SIEMENS, ούτε το 1% του ελληνικού λαού δεν ξέρει ότι έχει αρχίσει αυτή η δίκη, ότι άρχισε και διεκόπη την ίδια ημέρα. Γιατί διεκόπη την ίδια ημέρα; Προσέξτε να δείτε σε τι κράτος παραλόγου ζούμε. Διεκόπη η δίκη για τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, η διαδικασία δεν προχώρησε πέρα από την εκφώνηση των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, καθώς η δικαστική αίθουσα δεν ήταν ικανή να φιλοξενήσει τον μεγάλο αριθμό των παραγόντων της δίκης, με τους συνηγόρους μάλιστα να κάνουν λόγο για απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

Είναι χαρακτηριστικό –προσέξτε να δείτε πού ζούμε, σε ποια χώρα και γιατί είπα ότι κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό- ότι μέχρι τη διακοπή της διαδικασίας δεν είχε εμφανιστεί η διερμηνέας της γαλλικής γλώσσας, η οποία είναι απαραίτητη για τον κατηγορούμενο, τραπεζικό στέλεχος, –λέει το όνομά του- που είναι προσωρινά κρατούμενος.

Επιπλέον, οι συνήγοροι, που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο, πρέπει να ενημερωθούν για τη δικογραφία. Και υπάρχουν και κατηγορούμενοι δεκατέσσερις Γερμανοί κλπ. Γι' αυτό είπα ότι μαζευτήκαμε εδώ, εκτός από ορισμένες ανεξάρτητες φωνές, και ένα, ενδεχόμενα και δύο κόμματα, που είπαν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Όλοι οι άλλοι αυτήν τη στιγμή συνυπογράφουμε κάτι, από το οποίο δεν πρόκειται να βγει κανένα συμπέρασμα. Και για του λόγου το αληθές: Ισχυριζόμασταν τότε στο ΣΥΡΙΖΑ –και λέω ισχυριζόμασταν γιατί ήμουν και εγώ εκεί- ότι από τη λίστα Λαγκάρντ θα πιάσουμε πέντε, έξι δισεκατομμύρια. Βγήκε προχθές ο κ. Αλεξιάδης και είπε ότι έχουν επιβεβαιωθεί –περίπου λέω- 200 εκατομμύρια.

Πόσα εισπράχθηκαν; Από τα 5 δισεκατομμύρια, τα 4 δισεκατομμύρια, τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν βεβαιωθεί περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ. Πόσα εισπράχθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ; Δεν εισπράχθηκε ούτε ένα πενηνταράκι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Του «καψερού» του Μπόμπολα εισπράχθηκε. Από τον φτωχό!
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Είναι και άλλοι καναλάρχες. Ένας είναι και φίλος σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: Δεν το λέει αυτό. Τον χαϊδεύει.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Ελάτε, κύριε Παναγούλη. Μην σταματάτε. Προχωρήστε.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Ένα λεπτό, κυρία Πρόεδρε, είμαι ο τελευταίος ομιλητής. Με βάζετε κάθε φορά τελευταίο ομιλητή.
Να σας πω και κάτι άλλο. Αυτή η συζήτηση γίνεται για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος. Γιατί θα αρχίσουν τα κανάλια -εκτός από εμένα που με έχουν αποκλείσει τα συστημικά κανάλια, μάλιστα με επέμβαση του κ. Παππά, η ΕΡΤ δεν με φωνάζει...
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Με δική μου παρέμβαση;
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Με δική σας παρέμβαση. Δεν μπορώ να το αποδείξω, κύριε Παππά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Εάν δεν μπορείτε να το αποδείξετε, μην το λέτε.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Όχι, το λέω, γιατί το ξέρω. Με συγχωρείτε. Έχουν περάσει τριακόσιοι Βουλευτές από εκεί. Ο μόνος που δεν έχει περάσει είμαι εγώ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε.
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Δεν ανακαλώ, κύριε Παππά.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Να ανακαλέσετε! Δεν είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Εσείς, κύριοι συνάδελφοι, μπορεί να μην πηγαίνετε στην ΕΡΤ, αλλά πηγαίνετε στα διάφορα άλλα κανάλια. Τέλος πάντων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Δεν πηγαίνουμε.

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ (ΣΤΑΘΗΣ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ: Εγώ θέλω να πιστέψω τον κ. Παππά ότι δεν είναι δική του η παρέμβαση. Εμένα έτσι με πληροφόρησαν, γι' αυτό το λέω.
Τελειώνω, κυρία Πρόεδρε -και σας ευχαριστώ για την ανοχή σας- λέγοντας ότι με τη σημερινή συνεδρίαση συμβάλλουμε στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός μας έχει πάρει χαμπάρι τους περισσότερους από εμάς που είμαστε εδώ μέσα. Μας έχει πάρει χαμπάρι και μας περιμένει στη γωνία.
Και θα τελειώσω με τούτο: Εξεταστική. Θα γεμίσουν οι τηλεοράσεις και θα αρχίσουν αυτά τα κανάλια, που κατηγορούμε οι περισσότεροι από εμάς, κάθε μέρα από το πρωί στις 6.00΄μεχρι τις 2.00΄τα ξημερώματα, που κάνει εκπομπή και ο κ. Νικολόπουλος, να έχουν διαφόρους που θα τσακώνονται και θα λένε ότι ο Νικολόπουλος έκλεψε, ο Παναγούλης έκλεψε. Θα τσακώνονται, λοιπόν, οι διάφοροι ομιλητές, που δεν θα είναι άλλοι από τους Βουλευτές.
Εγώ θα ψηφίσω αυτή την πρόταση. Θέλω, όμως, έντιμα και καθαρά να πω στον ελληνικό λαό ότι σήμερα είναι μια ψεύτικη συνεδρίαση αυτή που κάνουμε εδώ και γίνεται για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος.

Γιατί ξέρετε -και με αυτό τελειώνω, κυρία Πρόεδρε- ότι εάν πράγματι αληθεύει -και είναι εδώ ο κ. Παππάς να μας το πει- πως θα πάει στο 24% ο ΦΠΑ, κάθε ελληνική οικογένεια ολόκληρο τον χρόνο από αυτό το 1% θα έχει μείωση των εισοδημάτων της από 500 μέχρι 700 ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline