Νεκροί και προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στη Δ. Ευρώπη

Η κακοκαιρία, το χιόνι και ο παγετός στοίχισαν τη ζωή σε εννέα ανθρώπους -έξι στη Γαλλία, δύο στην Ισπανία και έναν στην Πορτογαλία.

Χάος προκάλεσαν και στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου όπου επί διήμερο ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις. Τεράστιες οι δυσκολίες για τη μετακίνηση και μεταφορά στις μεγάλες εθνικές οδούς και πολλές οι αποκλεισμένες περιοχές.

Στη Γαλλία, όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα βόρεια και νοτιοδυτικά, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν στη Λοζέρ, σε δύο τροχαία δυστυχήματα που αποδίδονται στο χιονόνερο. Στο ένα από αυτά ενεπλάκησαν δύο νταλίκες και δύο επιβατικά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τρεις στρατιώτες οι οποίοι επρόκειτο να αναχωρήσουν για το Μαλί και να ενσωματωθούν στις γαλλικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα αυτή για να απωθήσουν τους ισλαμιστές αντάρτες.

Κοντά στην Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία, ένας οδηγός σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο όχημα. Στις Άλπεις, ένα λεωφορείο που μετέφερε Ρώσους τουρίστες ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 20 άνθρωποι.

Στην Ισπανία, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο λιμάνι της Καρθαγένης όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε ότι ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις ή καταρρακτώδεις βροχές σε όλη τη χώρα.

Στην Πορτογαλία ένας 85χρονος παρασύρθηκε από τους ανέμους στην εξώπορτα του σπιτιού του στο Αμπράντες και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Άλλοι δύο άνθρωποι, ένα κορίτσι 13 ετών και ένας 18χρονος, τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε μια καμινάδα στην Αγκουάλβα, στα προάστια της Λισαβόνας.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline