Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  09:31:52

«Ομόνοια όπως παλιά» -Ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ για την ανάπλαση της περιοχής το 2020. Η εξαγγελία Μπακογιάννη δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Κύριο

Ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ που αποσκοπεί στη ριζική αναγέννηση της πλατείας Ομονοίας βάζουν μπροστά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, επιχειρηματίες, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλοι φορείς.

Για το φιλόδοξο νέο «λίφτινγκ» στην πλατεία Ομονοίας, την πιο ταλαιπωρημένη πλατεία-δημόσιο χώρο στην Αθήνα που αναμένεται να είναι η τελευταία δοκιμασία της, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), με τη συμμετοχή επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, αφενός να δημιουργηθούν δεσμοί συνεργασίας μεταξύ των παλαιών παραδοσιακών επιχειρήσεων και των νεοεισερχόμενων επιχειρηματικών σχημάτων που επένδυσαν πρόσφατα στην περιοχή και αφετέρου να εκκινήσει μία πορεία αναγέννησης της πλατείας Ομόνοιας με αφορμή την ανάπλαση της πλατείας από το Δ. Αθηναίων.

14.11.2019..Μπακογιάννης: Η πλατεία Ομονοίας θα παραδοθεί πριν τα Χριστούγεννα -Θα μας γυρίσει πίσω μνήμες που έχουμε

Το πρότζεκτ, το οποίο στηρίζει ο ΕΣΑ, ονομάζεται «Ομόνοια, όπως παλιά». Στο εγχείρημα, ωστόσο, αναμένεται να συμμετάσχουν η κεντρική διοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμος Αθηναίων) και πολλοί ακόμη φορείς της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΣΑ, εξαρχής τίθεται ως προτεραιότητα η αντιμετώπιση των βασικών θεμάτων της ασφάλειας και της καθαριότητας, πριν από την ολοκληρωμένη επαναλειτουργία της ανανεωμένης πλατείας Ομονοίας. «Υπό αυτές τις προϋποθέσεις είναι εφικτό οι επιχειρηματίες να αναλάβουν με δικά τους μέσα, τη συνολική προβολή του ιστορικού αυτού εμπορικού σημείου της Αθήνας, μετατρέποντας το σε πραγματικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες» επισημαίνει ο ΕΣΑ και καταλήγοντας τονίζει:

«Ο ΕΣΑ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτό το εγχείρημα, θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα και έχοντας ήδη δημιουργήσει μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με τον Δ. Αθηναίων και το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα προσπαθήσει μετά από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις, το 2020 να αποτελέσει το έτος της εμπορικής ανάκαμψης της πλατείας Ομόνοιας».

Έτοιμη η πλατεία Ομονοίας τα Χριστούγεννα

Όσον αφορά την πλατεία Ομονοίας σημείωσε ότι θα αποδοθεί στους πολίτες λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας ριζική αλλαγή του σχεδίου.

«Θα μας γυρίζει πίσω μνήμες που έχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά χωρίς να κάνει περισσότερες διευκρίνισες.

«Η Ομόνοια είναι τοπόσημο, ξαναζωντανεύει και πρέπει να τρέξουμε» επισήμανε, σχολιάζοντας ότι η καθαριότητα δεν θα αλλάξει μόνο με την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες θα ανοίξουν τουλάχιστον 10 ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, με πάνω από 2.000 δωμάτια.

Ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε επίσης την πρόσληψη 300 νέων εργαζομένων και την προμήθεια νέου εξοπλισμού, όπως 14 μηχανήματα, πιεστικά πλυστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες, συμπληρώνοντας ότι πλένονται για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρονιά οι κάδοι.

«Σε ένα με ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι αποκτούν στολές για την ασφάλεια και την υγεία τους όχι τόσο για την εμφάνισή τους» εξήγησε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline