Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  21:18:01

Ο άλλοτε αξιοσέβαστος πλανητάρχης των ΗΠΑ απαξιώνεται ακόμα και από τους συντηρητικούς Γερμανούς. Τον θεωρούν πιο επικίνδυνο, δηλαδή απρόβλεπτο και αστάθμητο ηγέτη, ακόμα και από φυρερίσκο της Β. Κορέα Κιμ Γιονγκ Ουν. Κύριο

Θλιβερή απαξίωση του πιο ισχυρού ηγέτη της Δύσης και γενικότερα του κόσμου και απαξίωση μαζί της άλλοτε υπερδύναμης ακόμα και στον φιλικό χώρο της Ευρώπης.

Κατάντια διπλή, που δεν ενθουσιάζει κανένα στην Ευρώπη. Ως τον πιο επικίνδυνο ηγέτη για την παγκόσμια ειρήνη κρίνουν οι Γερμανοί πολίτες τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου. Θλιβερή διάκριση και επίδοση, όσο και εάν ο πλανητάρχης αντιμετωπίζει παρόμοιες απαξιώσεις με κυνισμό και τεράστιο εγωισμό.

Μαζί με τον Τραμπ «συναγωνίστηκαν» ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Όλοι αυταρχικά πρόσωπα επικεφαλής σε τυπικά κοινοβουλευτικές και δημοκρατικές χώρες, μέσα στις οποίες μπορεί περιληφθεί και ο νέο-Σουλτάνος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Ποσοστό 41% από τους 2.024 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα έκριναν ότι ο Τραμπ συνιστά απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Το 17% επέλεξε τον Κιμ, ο Πούτιν και ο Χαμενεΐ βρέθηκαν μαζί στην τρίτη θέση με 8% ενώ ο Σι θεωρείται ο «λιγότερο απειλητικός» όλων, με ποσοστό 7%.

Σημειώνεται ότι πέρσι, σε παρόμοια δημοσκόπηση, το ινστιτούτο είχε ζητήσει από τους ερωτηθέντες να επιλέξουν τον «πιο επικίνδυνο» μεταξύ των Τραμπ, Κιμ και Πούτιν. Σχεδόν οι μισοί, το 48%, έκριναν ότι ο Τραμπ συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη.
Μια άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Kantar για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke, έδειξε ότι οι Γερμανοί εμπιστεύονται περισσότερο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (57%) παρά την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (53%).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline