Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  17:39:16

Ο Τόμ Χάνκς, η σύζυγος ελληνοαμερικανή Ρίτα Ουίλσον και οι δυο γιοί τους πολιτογραφούνται Έλληνες, σε αναγνώριση της φιλελληνικής δράσης του διάσημου ηθοποιού. Κύριο

Με εισήγηση των δημάρχων Αντιπάρου και Ραφήνας και θερμή αποδοχή από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε χθες τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς και της οικογένειας του, ολοκληρώνοντας μια τυπική διαδικασία σχετικά.

Το παρασκήνιο της απόφασης αυτής, έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμπεριστατωμένη εισήγηση για την τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού ηθοποιού και φιλέλληνα Τομ Χανκς όπως και της οικογένειάς του, δηλαδή της συζύγου του Ρίτας Ουίλσον και των δυο γιών του Τρούμαν και Τσέστ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τομ Χανκς που διαθέτει κατοικία στην Αντίπαρο, που κάνει διακοπές κάθε χρόνο, με σειρά φιλελληνικών δηλώσεων, συμμετοχών, οικονομικών ενισχύσεων και άλλων πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και τι ΗΠΑ έχει τελευταία προσφέρει μεγάλη βοήθεια στους πυρόπληκτους στο Μάτι και σε άλλους κοινωνικούς φορείς και ανάγκες, χωρίς δημοσιότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικύρωσε την εισήγηση και ο Τομ Χανκς και η οικογένειά του, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα μπορούν εντός του 2021 να ορκιστούν ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών, όπως προβλέπει ο νόμος.

Εδώ και πολλά χρόνια ο 63χρονος Αμερικανός Τομ Χανκς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο που έχει σπίτι, αλλά και στη Σκιάθο από την οποία κατάγεται η σύζυγός του.

Το παρασκήνιο της απόφασης αυτής, έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από θερμή εισήγηση των δημάρχων Ραφήνας και Αντιπάρου και έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμπεριστατωμένη εισήγηση για την τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού ηθοποιού και φιλέλληνα Τομ Χανκς όπως και της οικογένειάς του.

Η Ρίτα Γουίλσον (γεννήθηκε ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοφ, 26 Οκτωβρίου 1956)[ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια και παραγωγός. Εμφανίστηκε σε ταινίες Άγρυπνος στο Σιάτλ (1993), Τώρα και στη Συνέχεια, (1995), Κουδούνισμα όλος ο Τρόπος (1996), Η Ιστορία Μας (1999) και το Runaway Bride (1999). Η Γουίλσον έχει επίσης παίξει στο Broadway και στην τηλεόραση, και ήταν παραγωγός σε πολλές ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του My Big Fat Greek Wedding (2002).

Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοβα (βουλγαρικά: Маргарита Ибрахимова‎) στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια. Η μητέρα της Δωροθέα Τζίγκου ήταν Ελληνίδα που, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Άνω Δερόπολης (Δρόπολη) στη σημερινή Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. ο πατέρας της, Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ (21 Μαρτίου του 1920 – 6 Μαρτίου, 2009), ήταν Πομάκος που γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης, του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στη Θράκη, στην Ελλάδα.

Ο πατέρας της είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Φερχάτ που ζει στη Βουλγαρία[ και ο πατέρας του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 4 Μαΐου του 1949. Ασπάστηκε τον ορθόδοξο χριστιανισμό για τον γάμο του και άλλαξε το όνομά του από τον Χασάν Ιμπραήμοφ σε Άλαν Ουίλσον το 1960, επιλέγοντας το όνομά του από ένα τοπικό δρόμο.

Επίσης δήλωσε ελληνοαμερικανίδα. Η Ρίτα έχει έντονη την ορθόδοξη πίστη και ο πατέρας της εκτός από Βουλγαρικά μπορούσε να μιλήσει "Ρωσικά, Τουρκικά, Πολωνικά, Ελληνικά, λίγα Ιταλικά και λίγα Γαλλικά" σύμφωνα με την Ρίτα που είναι σύζυγος του Τομ Χανκς, ο οποίος παραδέχτηκε πως η απεικόνιση του χαρακτήρα του Βίκτορ Ναβόρσκι στην ταινία The Terminal έχει πολλά στοιχεία του πατέρα της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline