Σάββατο 4 Μαϊου 2024  10:29:24

Ο Μητσοτάκης δεν βιάζεται για τον διάδοχο του..... ληξιπρόθεσμου Πρ. Παυλόπουλου. Πέτσας: Μετά τον εκλογικό νόμο οι ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κύριο

Χατζηδάκης: Υπομονή, άλλες 40 ημέρες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του Κυρ.Μητσοτάκη.

Η πρόταση του πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, «αρχές Φλεβάρη το αργότερο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τρόπο αποκαλυπτικό. Δεν βιάζεται ο Μητσοτάκης να λύσει το όλο θέμα, το οποίο δεν φαίνεται να απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία στων Ελλήνων..

Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σχετικά με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι το όνομα θα ανακοινωθεί αφού κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος περί τα τέλη Ιανουαρίου, «αρχές Φλεβάρη το αργότερο». Απέρριψε δηλαδή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να γίνουν άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση η ανανέωση της θητείας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Αίτημα και αξίωση, στην οποία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ από όλα τα άλλα κόμματα επιμένει.

Πρόκειται για ένα μη επείγον θέμα προς ρύθμιση, δεδομένου ότι η θητεία το σημερινού Προέδρου λήγει στις 13 Μαρτίου και το Σύνταγμα δεν ορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανανέωσης της θητείας ή του ορισμού νέου Προέδρου.

Παράλληλα η δήλωση αυτή του κ. Πέτσα, δείχνει ότι ήταν χωρίς ιδιαίτερη αξία οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη ότι κατά τα Χριστούγεννα και μετά τη δήθεν περίσκεψη-διαλογισμό του σε βουνό ( Μέτσοβο) θα ανακοίνωνε δημόσια τις αποφάσεις του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Κάτι το ποίο δεν συνέβη και ήταν μάλλον μια απάντηση προσχηματική.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση προσβάλει με την στάση της τον νυν πρόεδρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η ονοματολογία θα πρόσβαλε τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν η θητεία του όλοι ξέρουμε πότε λήγει. Επομένως ένας ΠτΔ, που θα έβλεπε συνέχεια να ''φιγουράρουν'' ονόματα γύρω – γύρω, θα ήταν βαθύτατα προσβεβλημένος πιστεύω και αποδυναμωμένος», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Χατζηδάκης : Υπομονή άλλες 40 ημέρες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε μια μικρή υπομονή κανένα μήνα περίπου ακόμα, λίγο παραπάνω, σαράντα μέρες και το πράγμα θα δρομολογηθεί τότε», τόνισε για το ζήτημα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε μια μικρή υπομονή κανένα μήνα περίπου ακόμα, λίγο παραπάνω, σαράντα μέρες και το πράγμα θα δρομολογηθεί τότε», τόνισε για το ζήτημα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι ο πρωθυπουργός, που όπως είπε χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και κοινή λογική, θα προτείνει ένα πρόσωπο που θα εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις.

«Κοιτάξτε, αν θέλουμε δικό μας τον βγάζουμε αύριο το πρωί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης θυμίζοντας ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί και με σχετική πλειοψηφία. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι επιδιώκει «να βγει πρόεδρος που θα εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις».

Ο υπουργός Ενέργειας δεν θέλησε να πει περισσότερα για το θέμα της εκλογής προέδρου, εξηγώντας μάλιστα γιατί δεν έχει επιχειρήσει να συζητήσει για το θέμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν πρόκειται να σας πω, πρώτον γιατί δεν ξέρω. Ξέρετε, ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Δεν επιχείρησα να συζητήσω το θέμα αυτό μαζί του για να μην τον φέρω σε μια δύσκολη θέση και να μην είμαι και εγώ αμήχανος απέναντί του», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline