Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:37:35

Σε επιλογή πόλωσης πλέον ο Αλ. Τσίπρας ακόμα και στα εθνικά-ελληνοτουρκικά και…. επινόησης αρνήσεων η Φώφη Γεννηματά. Αυτόνομα θα αναγκασθούν να κινηθούν εις το εξής Κυβέρνηση-Μητσοτάκης… Κύριο

Δύσκολα θα μπορέσει να εξασφαλίσει εύκολη συναίνεση η Κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά επικείμενων νομοθετημάτων και επιλογών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον εκλογικό νόμο, το ασφαλιστικό, το συνέρχεσθαι και τις διαδηλώσεις, το Μεταναστευτικό, τα θέματα Υγείας κλπ.

 

Αποστασιοποίηση και πόλωση είναι τα βασικά δεδομένα από τις επαφές του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Παρά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού χθες βράδυ ότι θα συνεχίσει να επιζητεί την συναίνεση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο, ο πρώτος είναι αποφασισμένος να τερματίσει κάθε συναινετική διάθεση, ακόμα και στα ελληνοτουρκικά και επιπλέον να υπερασπισθεί, φανατικά και απόλυτα, το «έργο των 4,5 χρόνων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον να αξιώσει από την Κυβέρνηση υιοθέτηση των δικών του επιλογών και θέσεων. Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά, σταθερά στη γραμμή των ίσων αποστάσεων, αξιώνει τώρα να λογαριάζει τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ σε κάθε περίπτωση ο Κυρ. Μητσοτάκης , όπως επίσης και τον πολιτικό ρόλο της ίδιας.

Οι αιχμηρές και ακραίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες ζήτησε την αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

 «Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ο εκλογικός νόμος.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες ζήτησε μεταξύ άλλων να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Όπως τόνισαν κυβερνητικές «πηγές» ο κ. Τσίπρας «δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας».

Επιπλέον, τονίζεται, «κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της «αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ», την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Προσθέτουν δε, πως προξενεί μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς – όπως λένε – «ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από την Κουμουνδούρου. «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», τόνισαν «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας ελπίσουμε», προσθέτουν, «αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια».

Μαξίμου διαβεβαίωση χθες βράδυ :«Είκοσι ώρες μετά την επιστροφή του από την Ουάσιγκτον και για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε μια κίνηση διακομματικής συναίνεσης. Σταθερή επιδίωξή του ήταν και είναι η συνεννόηση στα μείζονα ζητήματα, ιδίως σε αυτά που αφορούν στα εθνικά μας θέματα. Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας παρέδωσε στους αρχηγούς των κομμάτων και το σχέδιο του νέου εκλογικού νόμου. Στο θέμα αυτό επέμεινε στην ανάδειξη των στοιχείων της αναλογικότητας αλλά και της ταυτόχρονης ανάγκης να εξασφαλίζεται κυβερνησιμότητα και πολιτική σταθερότητα. Ο Πρωθυπουργός άκουσε τις απόψεις των συνομιλητών του κι επανέλαβε τη σταθερή επιλογή του, να συζητά με τις πολιτικές δυνάμεις για κάθε κρίσιμο θέμα που απασχολεί τη χώρα», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

«Ο κύκλος των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline