Κυριακή 28 Απριλίου 2024  09:47:38

Στο φώς της Βουλής η σκοτεινή υπόθεση ΔΕΠΑ, του Λαυρεντιάδη και του εκλεκτού-καλοπληρωμένου φίλου του αλοτε παμνροδύναμου Νίκου Παπά. Στη Βουλή δικογραφία για Σταθάκη - Φλαμπουράρη – Δραγασάκη. Κύριο

Με πιθανή εξέλιξη την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και κάποιες αποκαλύψεις για παρασκήνια συναλλαγής και προστασίες στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία που αφορά στην περιλάλητη, σκοτεινή και με βάθος , υπόθεση της ΔΕΠΑ και τρεις πρώην υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τους κ.κ. Φλαμπουράρη, Σταθάκη και Δραγασάκη.

Ο φάκελος που έφτασε στη Βουλή περιλαμβάνει τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου που εμπλέκει τους τρεις υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κιτσάκο ο κ. Πετσίτης κάνοντας χρήση των σχέσεων του με την τότε κυβέρνηση, τον πίεζε να ρυθμιστούν ευνοϊκά υποθέσεις που αφορούν τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Για να προχωρήσει κοινοβουλευτικά η υπόθεση θα πρέπει να συγκεντρωθούν 30 υπογραφές για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Κάτι που θεωρείται εύκολο, βέβαιο.

Με μάλλον βέβαιη και σύντομα μάλιστα-μετά την έρευνα στην υπόθεση Παπαγελλόπουλου- εξέλιξη την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και κάποιες αποκαλύψεις για παρασκήνια συναλλαγής και προστασίες στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ..

Οι δικογραφίες ήρθαν μετά τις καταγγελίες του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θόδωρου Κιτσάκου, για την υπόθεση ΔΕΠΑ- ΕΛΦΕ- Λαυρεντιάδης στην οποία εμπλέκεται και ο Μανώλης Πετσίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία ο Θ. Κιτσάκος φέρεται να περιγράφει πλήρως τις σχέσεις κυβερνητικών στελεχών με τον Μανώλη Πετσίτη.

Ο κ. Πετσίτης εκανε την εμφάνισή του στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) λίγο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο γνωστός ως «Μανόλο του Παππά» το 2017 επέκτεινε τη δραστηριότητά του, με αποτελεσμένα να αυξηθούν σημαντικά τα εισοδήματα του και επιπλέον χρησιμοποιούσε ανενόχλητα την ιδιότητα του εκπροσώπου του Μεγάρου Μαξίμου. Ακόμα εμφανίστηκε ως φορολογικός εκπρόσωπος των κυπρίων δικηγόρων, συνεργατών του Αρτέμη Αρτεμίου, οι οποίοι παραμένουν διαχειριστές των offshore εταιρειών στις οποίες μεταβιβάστηκαν η παραγωγή και οι εργαζόμενοι της ELFE.

Tο ερώτημα που τέθηκε εκείνη την εποχή είναι το κατά πόσον ο κ Πετσίτης έπαιξε κάποιο διαμεσολαβητικό ρόλο για την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη απέναντι στους πιστωτές της. Μάλιστα το χρέος των Ελληνικών Φωσφορικών Λιπασμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018 προς τη Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου έφτασε τα 126.454.540 ευρώ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline