Κυριακή 28 Απριλίου 2024  18:26:33

Αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30/1. Κατάργηση με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου αλλά και με άδειασμα όσων εξήγγειλε η ...αρμόδια υφυπουργός για τη Μέση Εκπαίδευση Σοφία Ζαχαράκη. Ιερώνυμος: «Η αργία είναι για τους τεμπέληδες». Κύριο

Δεν φαίνεται να προκλήθηκαν σοβαρές αντιδράσεις στη απόφαση της κατάργησης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη μιας επίσημης αργίας για τα σχολεία κάθε βαθμίδας, καθιερωμένης επί πολλές δεκαετίες.

Μετά τις αντιδράσεις από ακραίους θρησκευτικούς κύκλους για την κατάργηση της αργίας στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία, η αρμόδια υφυπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη, που δεν κάνει απρόσεκτες δηλώσεις, ανακοίνωσε ότι την ημέρα εκείνη θα γίνουν, μόνο, εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία και όχι μαθήματα και ίσως εκκλησιασμός των παιδιών. Προκαλώντας αρνητικά σχόλια, όπως εκείνα χθες στα ΝΕΑ από τον Γιώργο Παπαχρήστου.. Για να την αδειάσει η αρμόδια υπουργός. Συγκεκριμένα, χθες μεσημέρι στη Βουλή η υπουργός Νίκη Κεραμέως σε ερωτήσεις βουλευτών δήλωσε ότι θα γίνουν κανονικά μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου, αφού προηγηθεί κανονικός εκκλησιασμός. Κακή συνεννόηση, με εμφανές κενό επικοινωνίας μεταξύ τους..

Σύμφωνος με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε επ' αυτού ότι «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες».
Μάλιστα, σχολίασε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους, θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι: "Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια, όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.
Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας".

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline