Κυριακή 28 Απριλίου 2024  15:18:47

Ξέπλυμα ευθυνών με τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Διχασμός για την μεταχείριση αυτή, αντιδράσεις του Ολυμπιακού και νέα απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. – Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία από ΣΥΡΙΖΑ – Απέχουν σκόπιμα ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, και Ελληνική Λύση. Κύριο

Η διαγραφή του Ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη με άμεση, προσωπική απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη σταμάτησε την εσωστρέφεια στον χώρο της Νέας Δημοκρατία και ευρύτερα είτε υπέρ είτε κατά του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος φέρεται να αποδέχτηκε χωρίς να κάνει αρνητικά σχόλια τη διαγραφή του,. Μάλιστα σε κύκλο φίλων του φέρεται να δήλωσε ότι προέβη σε « σοβαρό φάουλ και καλώς πήρα κόκκινη κάρτα» Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Η διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη ήρθε με απόφαση του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στο ποδόσφαιρο όπως αυτή που αποφασίστηκε από την ΕΕΑ χθες.

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, είπε ο κ. Πέτσας. «Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με χθεσινή δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ζαγοράκης, είχε απειλήσει να ανεξαρτητοποιηθεί εφόσον εφαρμοστεί η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ –ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις γεννήσεις και το επίδομα των 2.000 ευρώ, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το «ξέπλυμα» του ΠΑΟΚ για την πολυϊδιοκτησία που η ΕΕΑ έκρινε ότι είναι ένοχος.
Η «πονηρή» τροπολογία προβλέπει την αφαίρεση 5 έως 10 βαθμούς από εκείνους που... πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη. Δηλαδή από όσους παραβαίνουν το νόμο για την πολυϊδιοκτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την απόκτηση μετοχών άλλων ΠΑΕ.

Το επίσης ενδιαφέρον της τροπολογίας είναι ότι η αφαίρεση βαθμών προβλέπεται ότι μπορεί να ισχύσει από το τρέχον ή το... επόμενο πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο η πράξη χαρακτηρίζεται από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις.

Η τροπολογία που φέρει την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, προβλέπεται ότι η αλλαγή του νόμου θα ξεκινήσει να ισχύει από την τρέχουσα περίοδο.
Δηλαδή, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.Ομως, το... μυστικό κρύβεται στις λεπτομέρειες, κι αυτές έχουν να κάνουν με το πότε θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη ποινή. Στο τωρινό πρωτάθλημα ή στο επόμενο;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline