Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  23:51:54

Αλ. Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ σηκώνουν την «διαφωνία-απόσταση» του Αντ. Σαμαρά. Το «ηχηρό άδειασμα» και η διπλή ομηρία Μητσοτάκη, από «Σαμαρά και επιχειρηματικά συμφέροντα». Η δήλωση του Στ. Πέτσου. Κύριο

Με έμφαση χθες και επιμονή επανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της μη ψήφισης της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο από τον Αντώνη Σαμαρά και στην ερμηνεία της όλης στάσης του τελευταία, όπως αναλύαμε σε χθεσινό μας δημοσίευμα.

Στη Βουλή χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αντ. Σαμαρά ότι η όλη στάση του αποτέλεσε «ηχηρό άδειασμα» και τόνισε ειρωνικά την κατανόηση του ότι έσπασε την κομματική πειθαρχία. Ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να απαντήσει σχετικά, όπως ούτε και το κόμμα της ΝΔ σε ειδική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Αρκέστηκε την καθησυχαστική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς αγνόησε επιδεικτικά τον Πρωθυπουργό, επιλέγοντας να μην ψηφίσει τη χθεσινή τροπολογία και τονίζει ότι παρά το «αντάρτικο» η κυβέρνηση δεν ζήτησε εξηγήσεις καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «όμηρος όχι μόνο του Σαμαρά αλλά και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τον καθοδηγούν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης άφηνε να διαρρεύσει ότι ζήτησε και έλαβε εξηγήσεις από τον κ. Σαμαρά γιατί τον αγνόησε επιδεικτικά μην ψηφίζοντας την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο.

Σήμερα, μία μόλις μέρα μετά το «αντάρτικο» του πρώην πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον κ. Σαμαρά κι επιχείρησε να κλείσει άρον άρον το θέμα.

Τελικά, όπως φαίνεται, ο μόνος που δίνει εξηγήσεις είναι ο κ. Μητσοτάκης, ως όμηρος όχι μόνο του κ. Σαμαρά αλλά και των επιχειρηματικών συμφερόντων που τον καθοδηγούν.

Παπαγγελόπουλος: Ο Σαμαράς είναι ο υποκινητής της συκοφαντίας εις βάρος μου

Τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ως υποκινητή, όπως λέει, των κατηγοριών εις βάρος του για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον Alpha, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε: «Η ΝΔ έχει συνιστώσες, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει ομογενοποιηθεί. Η τελευταία πρόσφατη συνιστώσα της ΝΔ είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι ο προδότης της παράταξης της ΝΔ, το έχει κάνει και στο παρελθόν και είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τη βρώμικη επίθεση σε βάρος μου, μαζί με τα τσιράκια του».

Παπαγγελόπουλος: Θέλω να με πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι επιθυμεί να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο. «Θέλω να με πάνε, όμως ο δρόμος μέχρι εκεί είναι μακρύς. Θα πρέπει να βγάλουν πόρισμα και θα τους ξεφτιλίσω γιατί πάνε να κλείσουν τώρα την προανακριτική. Αν την κλείσουν τώρα, πρέπει στη συνέχεια να κάνουν συζήτηση στη Βουλή, να οριστεί ανακριτής και εκεί, δεν θα είναι η πλειοψηφία τη ΝΔ, δεν θα είναι κατήγορός μου ο Ναζί, κατά τον Σαμαρά, δικηγόρος του. Ούτε στη ναζιστική Γερμανία δεν υπήρχε ο εισαγγελέας να είναι και δικηγόρος του μηνυτή».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline