Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  14:48:13

Σαράντα δύο ημέρες θα περιμένει στο σπίτι της η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατία έως τις 13 Μαρτίου. Δεν παραιτείται νωρίτερα ο Πρ. Παυλόπουλος, όπως ο Κων. Καραμανλής. Σε κλίμα συγκίνησης η τελετή αποχαιρετισμού στο ΣτΕ. Κύριο

Συγχαρητήρια για την εκλογή της και κάθε επιτυχία στο έργο της ευχήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη νεοεκλεγείσα στο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποχαιρέτησε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Παρουσία ανώτατων δικαστικών, υπαλλήλων του Δικαστηρίου, στο οποίο η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εργάστηκε ως δικαστικός σχεδόν σαράντα χρόνια, αποχαιρέτησε τους συναδέλφους της και το Δικαστήριο. Στο σύντομο χαιρετισμό της, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το κλίμα στο Δικαστήριο και πρόσθεσε ότι το ΣτΕ κατάφερε να σταθεί στην πολύχρονη πορεία του όρθιο σε δύσκολες στιγμές.

Ανώτατοι δικαστικοί και υπάλληλοι αποχαιρέτησαν την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με συγκίνηση καθώς στο χώρο της δικαιοσύνης η επιλογή της για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα εκλαμβάνεται ως τιμή και για τη δικαιοσύνη και ειδικά για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Την άλλη εβδομάδα μάλλον αναμένεται να εκλεγεί ο αντικαταστάτης στην προεδρία του Ανώτατου Δικαστηρίου από το Υπουργικό Συμβούλιο και μάλλον θα είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος κ,Ράντος, που συνταξιοδοτείται τα τέλη Ιουνίου.

Αναγκαστικά σαράντα δύο ημέρες θα περιμένει πλέον στο σπίτι της η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έως τις 13 Μαρτίου, που αναμένεται να ορκισθεί, δεδομένου ότι την προηγούμενη ημέρα στις 12 Μαρτίου η πενταετής θητεία του σημερινού Προέδρου. Δεν παραιτείται νωρίτερα ο Πρ.Παυλόπουλος, όπως έκανε το 1985 ο Κων. Καραμανλής, όταν δεν επελέγη για δεύτερη θητεία από τον Α. Παπανδρέου.

Συγχαρητήρια επιστολή Πούτιν στη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της ως Προέδρου της Δημοκρατίας

Συγχαρητήρια για την εκλογή της και κάθε επιτυχία στο έργο της ευχήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη νεοεκλεγείσα στο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Συγχαρητήρια για την εκλογή της και κάθε επιτυχία στο έργο της ευχήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη νεοεκλεγείσα στο αξίωμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
Με επιστολή του προς την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Ρωσίας τονίζει τις «μακραίωνες παραδόσεις φιλίας» μεταξύ των δυο χωρών και σημειώνει πως προσβλέπει στην ανάπτυξη του εποικοδομητικού διαλόγου και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει στην συγχαρητήρια επιστολή του τα εξής:

«Αξιότιμη κυρία Σακελλαροπούλου

Δεχτείτε παρακαλώ συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο αξίωμα της Προέδρου.
Οι ρωσοελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, την πολιτιστική και πνευματική συγγένεια.
Προσβλέπω στο ότι το έργο σας ως Αρχηγού του Κράτους θα συμβάλει στην ανάπτυξη του εποικοδομητικού διαλόγου και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.
Σας εύχομαι ειλικρινώς κάθε επιτυχία, καθώς και καλή υγεία και ευημερία.

Μετά τιμής,
Βλαντίμιρ Πούτιν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline