Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  11:24:26

Θα αποστράτευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την ηγεσία της ΝΔ για να γίνει ο ίδιος ληξιπρόθεσμος. Αποχωρεί από πρόεδρος των οδηγών ταξί ο αποτυχημένος ομαδάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, παραδοσιακό δεξιός άλλοτε. Κύριο

Παμπάλαιος δεξιός αλλά μετεβλήθη σε θαυμαστή του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα συντεχνιακό θέμα.

Εργάστηκε και προέβλεπε την «βέβαιη ήττα» του Κυρ. Μητσοτάκη και της ΝΔ τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις κρίσιμες εθνικές εκλογές, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με φανατισμό και δημόσια κομματική δραστηριότητα αν και συνδικαλιστής, για να γνωρίσει την πολιτική ήττα και τελικά τον περιορισμό της δυνατότητας να επηρεάζει.

Πολλαπλά ηττημένος παράγοντας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και υπουργών του με πρώτο τον Χρ. Σπίρτζη και με διαρκείς δημόσιους επαίνους και φιλοδοξίες παρέμβασης, που απέτυχε. Ακόμα και στις δημοτικές εκλογές, όπως διαλαλούσε για επινίκεια αποτελέσματα ο κ. Λυμπερόπουλος πέτυχε το αντίθετο, και συγκεκριμένα στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Για να απομονωθεί κοινωνικά και επαγγελματικά και να παραγκωνισθεί από τους περισσότερους ταξιτζήδες, χωρίς πλέον προσόντα για αξιοπιστία και δυνατότητα παρέμβασης απέναντι στη νέα διακυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, την οποία πολέμησε λυσσαλέα. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνοντας φήμες του τελευταίου καιρού, την αποχώρησή του από την προεδρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί ΠΟΕΙΑΤΑ προανήγγειλε ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αυτοκινητιστών, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Την ανακοίνωση έκανε σε χθεσινή συνεδρίαση των συμβούλων της ΔΑΚΜΜΕ-Ταξί, που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΙΑΤΑ. Στη σύσκεψη εκτιμήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των ταξί, καθώς και η συνεργασία της διοίκησης με την κυβέρνηση.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, στην τοποθέτησή του, δήλωσε:

«Επειδή η παρουσία μου θεωρείται ότι μειώνει την διαπραγματευτική ικανότητα της Ομοσπονδίας με την κυβέρνηση, μετά το τέλος της θητείας μου (Νοέμβριος 2020) δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Στηρίζω τις προσπάθειες όλων των συναδέλφων, θα υπερασπίζομαι πάντα το ταξί και θα είμαι εδώ για ό,τι χρειαστεί ο κλάδος μας».

Μετά το τέλος της σύσκεψης, η ΔΑΚΜΜΕ-Ταξί συναντήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τον διευθυντή του Γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Στυλιανό Κονταδάκη και τον γραμματέα Συνδικαλιστικού Τομέα, Θεόδωρο Κόλλια.
Το θέμα συζήτησης ήταν η επικοινωνία και η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και η αποκατάσταση των σχέσεων των δύο πλευρών. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ακολούθησαν οι διαβεβαιώσεις για μία υγιή συνεργασία, βασισμένη όχι στην παραπληροφόρηση, αλλά στην κατάθεση απόψεων και προτάσεων από τα νόμιμα εκλεγμένα όργανα του κλάδου.

Ποιος είναι ο «ερυθρός» Θύμιος

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος ήταν επί χρόνια όχι μόνο οπαδός αλλά και μέλος της ΝΔ, μετείχε στα οργανωτικά συνδικαλιστικά όργανα του κόμματος και η Ρηγίλλης (τότε...) ως αντιπολίτευση τον χρησιμοποιούσε ως μοχλό για να αντιμάχεται δυναμικά με τον κλάδο των ταξιτζήδων τόσο συγκεκριμένα νομοσχέδια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, όσο και για... ψηφοθηρικούς λόγους, αφού τα ταξί θεωρούνται άτυπα αλλά... ισχυρά προεκλογικά κέντρα!

Όλοι θυμούνται τον Αντώνη Σαμαρά να βγαίνει στα μπαλκόνια αγκαλιά με τον «αγαπητό Θύμιο», οι κινητοποιήσεις του οποίου απέβλεπαν στο να ακυρωθεί ο νόμος Ραγκούση, με τον οποίο επιχειρήθηκε η πρώτη και σοβαρή προσπάθεια ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξί. Ο Θύμιος το πέτυχε... με τον επόμενο υπουργό, τον κ. Ρέππα, επί συγκυβέρνησης, ο οποίος λείανε διατάξεις του νομοσχεδίου, για να έρθει στη συνέχεια η υπουργία Βορίδη να... καταργήσει πλήρως την όποια απελευθέρωση.

Με το επόμενο νομοσχέδιο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ πλέον, που επιχειρήθηκε και σε ικανό βαθμό ικανοποιήθηκε η ανάγκη απελευθέρωσης και εκσυγχρονισμού του επαγγέλματος (λειτουργούσε ήδη το Τaxibeat), ο κ. Λυμπερόπουλος ζήτησε από τη ΝΔ να το «πολεμήσει», κάτι που η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν έκανε, αλλά και στη Βουλή (διά στόματος Ντόρας Μπακογιάννη) τάχθηκε υπέρ των καινοτομιών τύπου Τaxibeat και Uber.

Τότε άρχισε η μεταστροφή τα του για να φτάσει στην κομματική μετατόπιση και τον ανοικτό παραγοντισμό. Επιτέθηκε ανοιχτά εναντίον της ΝΔ, προκάλεσε τη διαγραφή του από το κόμμα και άρχισε να... ρίχνει δίχτυα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος (φυσικά με ένθερμη συγκατάνευση του κ. Χρ. Σπίρτζη) αντιλαμβανόμενος τη σημασία και τον ρόλο που μπορούν να έχουν οι ταξιτζήδες (μεταφέρουν δεκάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά) σε περίοδο δημοσκοπικής κάμψης κυβέρνησης και κόμματος και του ενδεχομένου ξαφνικών εκλογών, έσπευσαν να ικανοποιήσουν τα συντεχνιακά αιτήματά του...

Κάτι ανάλογο, βέβαια, είχε κάνει και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, ο κ. Λουράντος, προεκλογικά, όταν πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ικανοποιήσει όλα τα συντεχνιακά (ιδίως διατήρηση ορισμένων «στεγανών» του επαγγέλματος) αιτήματα του κλάδου που η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε καταργήσει, βγήκε και διαλάλησε «κάθε φαρμακείο θα γίνει προεκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ!» Η συνέχεια γνωστή -όπως και η συνδικαλιστική πτώση του κ. Λουδάρου...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline