Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  10:50:15

Το παγκόσμιο CNN: Οι Δημοκρατικοί για να ανακάμψουν και να αντιπαρατεθούν στον Ντ. Τράμπ χρειάζονται έναν υποψήφιο τύπου Μακρόν, Μητσοτάκη, Τριντό. Ποιά κοινά προσόντα τους αναγνωρίζονται. Κύριο

Τεράστιας αξίας η αναγνώριση του Έλληνα Πρωθυπουργού με διεθνή πολιτικά κριτήρια και ως αναγκαίων Πρωθυπουργών-Προέδρων στις ιδέες, στην κοινωνία και στην εξουσία.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε-και δικαίως- την αναγνώριση του σε διεθνές επίπεδο ότι πρώτος νίκησε τον αριστερό λαϊκισμό στην Ευρώπη και ότι είναι σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός, αλλά του αναγνωρίζονται από το CNN πολύ περισσότερα ως μέλος μιας υψηλού επιπέδου ικανότητας κορυφαίων-καταξιωμένων πολιτικών, Πρωθυπουργών ή Προέδρων. Με διεθνές προφίλ, καταξιωμένοι, αξιόπιστοι, μ κοινωνικά ερείσματα και πρόσωπα της νέας εποχής σε πλήρη αντίθεση-και επιτυχή εκλογικά- με λαϊκιστές της δεξιάς και της αριστεράς.

Στο παράδειγμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό αναφέρεται ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής του αμερικανικού δικτύου CNN, Φαρίντ Ζακάρια προκειμένου να περιγράψει τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρεί ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών. Προκειμένου ν κατανικήσει τον Ντ.Τράμπ και όλα όσα εκφράζει πολιτικά και κομματικά.

Ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι η μεγάλη απήχηση των αριστερών απόψεων του Μπέρνι Σάντερς κυρίως στους νέους μπορεί να προκαλεί ενθουσιασμό αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα του δώσει και την αμερικανική προεδρία. Ο Φαρίντ Ζακάρια σημειώνει ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη με την απήχηση των ριζοσπαστικών αριστερών πεποιθήσεων του ηγέτη των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος τελικά στις εθνικές εκλογές υπέστη συντριπτική ήττα.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αναλυτή, στην Ευρώπη τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν πέσει από το 1/3 των ψήφων που συγκέντρωναν στην δεκαετία του 1990 στο 1/5 των ψήφων τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει εκείνοι που πέτυχαν σε αυτό το αρνητικό περιβάλλον για την πολιτική τα τελευταία χρόνια είναι οι πολιτικοί «που είναι φρέσκιοι, αυθεντικοί και μπορούν να έχουν πέραση στο κέντρο όπως ο Μακρόν της Γαλλίας, ο Τριντό του Καναδά και ο Μητσοτάκης της Ελλάδας». Στη συνέχεια τονίζει ότι οι Δημοκρατικοί χρειάζονται έναν υποψήφιο που είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους. Κάτι που επέτυχε στην Ελλάδα ο Κυρ. Μητσοτάκης όπως του αναγνωρίζεται.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline