Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  02:11:38

Ατόπημα Αλ. Τσίπρα στα Ιωάννινα «Όλο και κάποια μίζα θα πέσει στον πλωτό φράχτη..» Και υπαινιγμό για μίζα στις νέες ταυτότητες. Προβλέπει μόνο αποτυχίες Μητσοτάκη, «μεγάλα προβλήματα» στη χώρα και πρόωρες εκλογές. Κύριο

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει από την απομόνωση την Ήπειρο, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε Άρτα και Γιάννενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις δυσκολίες, η Ήπειρος και τα Γιάννενα βγήκαν από την απομόνωση μέσα από έργα στήριξης κοινωνικών υποδομών. «Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, τοπικές μονάδες υγείας, νέα πανεπιστημιακά τμήματα που σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία τους. Αλλά και σημαντικές υποδομές, με χαρακτηριστικότερη την Ιόνια Οδό που έφερε την Ήπειρο πιο κοντά στην Ελλάδα».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι κατά τους επτά μήνες διακυβέρνησής της η Ήπειρος και τα Γιάννενα έχουν μπει ξανά στον αυτόματο πιλότο. «Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι τους επτά μήνες της διακυβέρνησης ΝΔ, η Ήπειρος και τα Γιάννενα έχουν μπει ξανά στον αυτόματο πιλότο. Όχι μόνο δεν υπάρχει σχεδιασμός αλλά και μέτρα που είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις καλένδες. Φοβάμαι ότι αυτό δεν συμβαίνει ειδικά για την Ήπειρο αλλά είναι μια κατάσταση συνολική για τη χώρα», τόνισε.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με την επικοινωνία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κ. Μητσοτάκη ότι ασχολούνται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία. «Βλέπουμε πως έχει διαχειριστεί κρίσιμα θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά και το προσφυγικό, όπου αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες υποσχέσεις ήταν απατηλές και η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη. Τα νησιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους χωρίς κανένα σχεδιασμός αλλά αντίθετα ακραία ρητορική και εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία», τόνισε. Μάλιστα έκανε διπλό υπαινιγμό με τις μίζες ως .... Βασικό κίνητρο για τον πλωτό φράχτη και μετά για την ακύρωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες. Χωρίς να παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι επιβεβαιώνεται η προεκλογική του εκτίμηση( η οποία καταψηφίσθηκε στις εκλογές του Ιουλίου) ότι ο τόπος και ο λαός δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτή την κυβέρνηση. «Έχουμε μόνο να περιμένουμε νέα μεγάλα προβλήματα», είπε.
Τσίπρας από Ιωάννινα: Ο λαός δεν έχει τίποτα να ελπίζει από αυτήν την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασχοληθεί με τα συμφέροντα των πολλών αντί των λίγων και να αυξήσει άμεσα τον κατώτατο μισθό με νομοθετική ρύθμιση.

«Διαψεύδονται οι προσδοκίες που καλλιέργησε η Νέα Δημοκρατία» τόνισε το βράδυ της Τετάρτης σε ομιλία του από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. που φαίνεται να ξεχάστηκαν μετεκλογικά. Ο κ.Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ασχοληθεί για λίγο με τα συμφέροντα των πολλών αντί των λίγων και να αυξηθεί άμεσα τον κατώτατο μισθό με νομοθετική ρύθμιση.

«Όλα όσα είπαμε προεκλογικά επιβεβαιώνονται. Είπαμε ότι θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο αν εκλεγεί η Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Είπαμε ότι δεν θα γίνει ο ουρανός πιο γαλανός διότι το στρατηγικό τους σχέδιο ήταν να δώσουν πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα νομίζω ότι ακόμα και οι υποστηρικτές των πολιτικών μας αντιπάλων έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται που είναι όλα όσα υποσχέθηκαν προεκλογικά, οι αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις κ.ά.» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ΝΔ στο μεταναστευτικό: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που αν συνέβαινε επί των ημερών μας δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε ούτε μια μέρα. Από 5.000 η Μόρια σήμερα έχει 25.000 ανθρώπους» είπε.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι: "Πέρα από την οικονομία τους δείκτες που δείχνουν σταθερότητα από τότε που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια υπάρχει και η πραγματική οικονομία όπου εκεί όμως τα εργασιακά δικαιώματα περιορίζονται. Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς εργασιακά δικαιώματα ή όταν δεν προστατεύεις τους εργαζόμενους από τις απολύσεις, ή όταν δεν νοιάζεσαι για την κοινωνική πλειοψηφία".

«Είδαμε ομαδικές απολύσεις στις τράπεζες που είχαν να γίνουν από την μεταπολίτευση διότι επέστρεψε η λογική της απληστίας. Αυξήσεις δεν δώσανε αλλά δεν έδωσαν ούτε και όσα έλεγαν ότι είναι ψίχουλα. Ο φετινός Δεκέμβρης ήταν ο χειρότερος όλων των προηγούμενων μου είπαν οι καταστηματάρχες».
«Τόσο πολύ προσπαθούν να μας πείσουν, ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις τα ΜΜΕ που και εμείς που δεν είμαστε συνταξιούχοι θα πάρουμε λεφτά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «δημιουργούν ψευδαισθήσεις και προσδοκίες αλλά αυτό θα το πληρώσουν κάποτε διπλά και τριπλά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline