Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  11:09:03

Ξεφτίζει και διεθνώς η ψευδολογία της Τουρκίας για «ανοικτά σύνορα προς τους πάντες» από Ευρώπη και Ελλάδα. ΥΠΕΞ: Εκστρατεία παραπληροφόρησης από την Άγκυρα. Μεγάλη και αποτελεσματική η φρούρηση των συνόρων. Κύριο

Ήδη τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα και οι διε8νείς Ιστοσελίδες αποκαλύπτουν την (δόλια και ποταπή) παραπληροφόρηση του καθεστώτος Ερντογάν. Επισημαίνουν τους σκοπούς του εκβιασμού για περισσότερα χρήματα και στήριξη του στον πόλεμο της Συρίας, που γνωρίζει πλέον ήττες.


Για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» από τις τουρκικές αρχές κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Παράλληλα με προσπάθεια ενημέρωσης με SMS και ηχητικά μηνύματα προς τους παραπλανημένους μετανάστες της Ασίας και της Αφρικής και καθόλου πολιτικούς πρόσφυγες.

«Συνεχίζεται εκστρατεία παραπληροφόρησης από τουρκικές αρχές. Η πραγματικότητα: Από χθες πρωί ως σήμερα πρωί αποτράπηκε είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Εβρο) σε 10.000 άτομα. 73 άτομα χωρίς σχέση με το Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες», αναφέρει σε ανάρτησή του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι μέχρι τις 10 το πρωί, πάνω από 67.000 άτομα έχουν περάσει μέσω Αδριανούπολης στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Παράλληλα, σε δεύτερη ανάρτησή του, το ΥΠΕΞ διαμηνύει ότι «κανένας δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα».
Υπουργείο Εξωτερικών
✔@GreeceMFA
No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely 

«Όσοι επιχειρούν να περάσουν παράνομα, αποτρέπονται αποτελεσματικά. Οι αριθμοί που ανακοινώνονται από τις τουρκικές αρχές είναι απολύτως ψευδείς και αποπροσανατολιστικοί», προστίθεται.

-Παράλληλα με την ενημέρωση των παραπλανημένων μεταναστών, που μπόρεσαν και έφτασαν στην Ανατολική Θράκη έως τα σύνορα του Έβρου, άρχισε να αποκαλύπτεται και να ξεφτίζει διεθνώς η ψευδολογία της Τουρκίας για «ανοικτά σύνορα προς τους πάντες» από Ευρώπη και Ελλάδα. Ήδη τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα και οι διε8νείς Ιστοσελίδες αποκαλύπτουν την (δόλια και ποταπή) παραπληροφόρηση του καθεστώτος Ερντογάν. Επισημαίνουν τους σκοπούς του εκβιασμού για περισσότερα χρήματα και στήριξη του στον πόλεμο της Συρίας, που γνωρίζει πλέον ήττες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline