Δευτέρα 29 Απριλίου 2024  15:45:24

Ο καθηγητής Yγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος προειδοποιεί και εισηγείται: «Να κλείσουν αμέσως Σχολεία και Πανεπιστήμια γιατί υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης από την Κίνα. Κύριο

Ανήσυχος μετά τα φαινόμενα απειθαρχίας κατά τις εκδηλώσεις των Καρναβαλιών και της Καθαρής Δευτέρας εκτιμά ότι θα υπάρξουν, τις επόμενες ημέρες, ανεκδήλωτες ακόμα συνέπειες επιδημίας στην Ελλάδα.

Ανήσυχος και προβληματισμένος εάν και ορισμένοι στην Ελλάδα θεωρούν ότι είναι υπερβολικός στις ανησυχίες του. Τον κώδωνα του σοβαρού πλέον κινδύνου, αναφορικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κοροναϊού, κρούει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Imperial College και στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος προτείνει να κλείσουν τώρα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα πριν εξαπλωθεί περαιτέρω ο κορωναϊός.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας, αναφέρει πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα, πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού».

Όπως επισημαίνει, «αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά».
Παράλληλα τονίζει πως «η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».

Εκτακτα μέτρα για τον κορωνoϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Kαι επίσης σε δυο σχολεία της Κηφησιάς, λόγω ασθένειας συγγενών μαθητών.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του κλείνουν για 5 - 6 Μαρτίου σχολεία, αθλητικά κέντρα, μουσεία, κινηματογράφοι, θέατρα στους τρεις αυτούς νομούς.
Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και με βάση τις συστάσεις της τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Το τελευταίο (9ο) κρούσμα στη χώρα είναι ένας 67χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ' όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline