Κυριακή 5 Μαϊου 2024  17:20:19

Μέτρα για τον τουρισμό

Σε εθνικό επίπεδο, πέρα από τα μέτρα του ΔΝΤ και των οικονομικών υπουργών της Ε.Ε. η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που αναμένεται να πληγούν από τον κοροναϊό.

Ήδη τα σημάδια δεν είναι καλά γιατί οι ακυρώσεις είναι πολλές και τα πλήγματα από την κρουαζιέρα μεγάλα εφέτος. Όπως εξηγούσε πρόσφατα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, όταν και όπου απαιτηθεί, θα γίνουν παρεμβάσεις - είτε σε επίπεδο επιχειρήσεων είτε σε επίπεδο κλάδου ή ακόμα και σε γεωγραφικό επίπεδο. Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί επίσης τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο και στην αγορά ομολόγων και στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός με τους προέδρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου κι άλλων θεσμικών φορέων, δόθηκε έμφαση στον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής. Διεθνή Eurogroup Κοροναϊός

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Κυβέρνηση και φορείς του ελληνικού τουρισμού βρίσκονται σε επαφή και ήδη συγκεντρώνονται όσο περισσότερα ποσοτικά στοιχεία είναι δυνατόν προκειμένου να αποκτηθεί ορατότητα για το μέγεθος του προβλήματος. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ξεκίνησε ήδη έρευνα πεδίου σε μεγάλο δείγμα επιχειρήσεων, προκειμένου να μετρήσει τόσο τις πρώτες απώλειες κατά το πρώτο δίμηνο όσο και, κυρίως, τις προβλέψεις με βάση τα στοιχεία των κρατήσεων και των προσδοκιών των στελεχών του κλάδου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline