Κυριακή 5 Μαϊου 2024  21:00:00

Νέα κλειστά σχολεία, από δημοτικά μέχρι πανεπιστήμια, θα φέρει σύντομα, η (βέβαιη..) επέκταση του Κορωνoϊού. Κρίσιμες οι επόμενες δυο εβδομάδες. Κύριο

Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την έκταση, που θεωρείται ότι θα είναι αξιοσημείωτη, στα όρια της επιδημίας σε όλη την Ελλάδα, η πρωτοφανής γρίπη από την Κίνα.

Με βεβαιότητα ότι θα συμπεριλάβει πολλές περιοχές και πρωτίστως θα συμπεριλάβει το κλείσιμο σε πολλά σχολικά κτίρια. Από διάφορα κρούσματα σε γονείς, μαθητές, καθηγητές-δασκάλους, συγγενείς κλπ. Με το πρώτο κρούσμα η γενίκευση των απαγορεύσεων και μέτρων προστασίας είναι απόλυτες., Με τις ελληνικές αρχές να βρίσκονται, ήδη, σε ανησυχία και πρώτο συναγερμό μετά την εκτόξευση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας, στα 31 μέσα σε λίγες ώρες. Για να επεκταθούν στο πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο..

Επιστήμονες και ελληνικές αρχές αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες, συστήνουν ωστόσο ψυχραιμία και επισημαίνουν ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται στόχος είναι να καθυστερήσει η διασπορά της νόσου. Να μη συμπέσει με την εμφάνιση της εποχιακής γρίπης-που εκτονώνει έως τις αρχές Μαΐου- και επιβαρύνει σοβαρά τους ασθενείς και την δοκιμασία της υγείας τους.

Διαβεβαιώνουν δε, ότι τα μέτρα επικαιροποιούνται συνεχώς ανάλογα με την εξάπλωση του ιού.
Το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο κλείνει για δύο μέρες, λόγω ύποπτων κρουσμάτων Κορωναιού, ενώ ήδη έχουν κλείσει Πανεπιστήμια και σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο και προηγουμένως σε Αττική και Ξάνθη..
Σε όλες τις σχολικές μονάδες έχει δοθεί εντολή, να κλείνουν άμεσα σε περίπτωση που εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα.
Εξάλλου, σε περίπτωση έντονης εγχώριας μετάδοσης θα εξεταστεί η απόφαση να μείνουν κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια αλλά και παιδικοί σταθμοί. Κάτι που προς το παρόν απέκλεισε μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Παιδείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline