Τρίτη 7 Μαϊου 2024  11:32:30

Αναρχικοί της βίας από το εξωτερικό ανάμεσα στους συλληφθέντες για τους βανδαλισμούς στο Μετρό Ακροπόλεως. Και μάλιστα σεσημασμένοι με συμμετοχή σε άλλες επιθέσεις βίας και ανομίας στην Ελλάδα. Κύριο

Δεν φαίνεται ακόμα να έχουν γίνει τα αναγκαία βήματα κάθαρσης στον χώρο των τραμπούκικων αναρχικών και των Εξαρχείων.

Αναρχικοί από το εξωτερικό βρίσκονται μεταξύ των 43 συλληφθέντων της επίθεσης στο μετρό της «Ακρόπολης».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων είναι ένας Αμερικάνος, ένας Βρετανός καθώς επίσης και ένας Γάλλος που πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί στη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, από το σύνολο των συλληφθέντων οι 13 έχουν προσαχθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε δράσεις του αναρχικού χώρου.

Οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα και αρχαία ευρήματα, που βρίσκονται στον χώρο, ενώ έγραψαν και συνθήματα.

Επίσης, έγραψαν συνθήματα κατά των κλειστών συνόρων, της αστυνομία και της... κρεατοφαγίας. Στη συνέχεια, εγκλωβίστηκαν σε συρμό που παρέμεινε στην αποβάθρα., γιατί ο μηχανοδηγός αρνήθηκε να ξεκινήσει το δρομολόγιο, με συνέπεια να τους συλλάβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση συγκοινωνιών και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από ους 56 συλληφθέντες επ αυτοφώρω στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Ακροπόλεως οι 43 βρίσκονται υπό διάφορες κατηγορίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline