Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  17:16:02

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, τέταρτης γενιάς επιχειρηματίας, προτείνεται για τη θέση του προέδρου του ΣΕΒ. Οριστικά κομμένος για τη θέση αυτή ο Ευαγ. Μυτιληναίος. Σε ηγετικό ρόλο ο σπουδαίος τεχνοκράτης Ευθύμης Βιδάλης. Κύριο

Ειδικότερα ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ανήκει στην τέταρτη γενιά μετόχων και διαδέχτηκε τον πατέρα του Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο που για χρόνια ήταν στο τιμόνι του Τιτάνα μαζί με τον θείο του Ανδρέα Κανελλόπουλο.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος προτείνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου, κατά τις εκλογές που θα γίνουν στη γενική συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί στις 15 Ιουνίου 2020. Παρά τις προσπάθειες του ο αντιπρόεδρος επί χρόνια Ευαγ, Μυτιληναίος δεν κατόρθωσε να γίνει γενικά αποδεκτός και να εκλεγεί επικεφαλής του ΣΕΒ και ως γενικά αποδεκτός από τις διάφορες πτέρυγες και ομάδες...

Για τη θέση του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής θα προταθεί ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κύριος Ευθύμιος Βιδάλης. Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ «Με την εκλογή του ο κ. Παπαλεξόπουλος θα διαδεχθεί τον κ. Θεόδωρο Φέσσα στην ηγεσία του ΣΕΒ, ο οποίος ολοκληρώνει έξι χρόνια προσφοράς ως Πρόεδρος του Συνδέσμου».

Ο κ. Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο Ζυρίχης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο HARVARD των ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην McKinsey & Company Inc. στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Από το 1989 εργάστηκε στην ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ σε διάφορες οικονομικές θέσεις και το 1996 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος.

Είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ενώ του ΔΣ του ΙΟΒΕ, του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τράπεζας Βιομηχάνων (ERT).

- Ειδικότερα ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ανήκει στην τέταρτη γενιά μετόχων και διαδέχτηκε τον πατέρα του Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο που για χρόνια ήταν στο τιμόνι του Τιτάνα μαζί με τον θείο του Ανδρέα Κανελλόπουλο.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος γεννήθηκε το 1962 και είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ από το 1996. Σαν παιδί τέταρτης γενιάς είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να αποκτήσει γνώσεις, εκπαίδευση, εμπειρία και τεχνογνωσία που πήρε σαν εφόδιο μαζί του στον Τιτάνα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στη Ζυρίχη και έκανε MBA στο Harvard. Έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ αφού εργάστηκε εκεί ως σύμβουλος στη McKinsey & Company Inc, ενώ ακόμα διατηρεί σχέσεις με την ελληνική ομογένεια. Από το 1989 ξεκίνησε να εργάζεται στον Τιτάνα όπου και εξακολουθεί μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα έχει ενεργή παρουσία σε επαγγελματικούς φορείς, καθώς είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒ, μέλος του ΔΣ του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλων φορέων.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η νέα γενιά μπορεί να αξιολογήσει, να δημιουργήσει και τελικά να μεγαλουργήσει!
Η σπουδαιότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου αναγνωρίζεται από όλους τους μετόχους, καθώς και οι δράσεις για προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, με αποτέλεσμα ο Τιτάνας στα μέσα της δεκαετίας του '80 να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία που υπέγραψε το σύμφωνο του ΟΗΕ για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Οι δράσεις πάνω σε θέματα περιβάλλοντος ξεκίνησαν από τον πατέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου, Θεόδωρο, ο οποίος έδινε ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο όμιλος, μέσα από την αρραγή του ανθρωποκεντρική και επεκτατική στρατηγική κατάφερε πλέον να έχει παρουσία σε Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Κόσοβο, Π.Γ.Δ. της Μακεδονίας, Βραζιλία, και φυσικά ΗΠΑ!

Το άνοιγμα στις ΗΠΑ, ήταν μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Ανδρέα Κανελλόπουλο, κατά τη δεκαετία του '80, συνεχίστηκε από τον Θεόδωρο Παπαλεξόπουλο και εδραιώθηκε με τον Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Η δημιουργία της Τιτάν Αμέρικα τελικά απογείωσε τον Τιτάνα, παρά την οικονομική κρίση του 2008, ενώ το αποτέλεσμα ήταν να έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργοστάσιο τσιμέντου στη Φλώριντα.

Ο κ. Βιδάλης γεννήθηκε το 1954. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών (BA in Government) του Harvard University και MBA του Harvard Graduate School of Business Administration. Κατείχε ποικίλες θέσεις ευθύνης για περίπου 20 έτη στην Owens Corning (O.C.). Διετέλεσε Πρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του Τομέα Συνθετικών Υλικών (Composites) και Πρόεδρος των Μονωτικών Υλικών στα αρχηγεία της εταιρείας στις Η.Π.Α.
Το 1998 εντάχθηκε στον Όμιλο S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. ως Chief Operating Officer (1998-2001) και εν συνεχεία ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος (2001-2011)

Από το 2004 είναι μέλος του Δ.Σ. της Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ TITAN και Σύμβουλος Διοίκησης από το 2011. Είναι συνιδρυτής και Principal της Zeus Capital Management απο το 2007. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της ALPHABANK από το 2014, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Fairfield-Maxwell Ltd (Η.Π.Α.) από το 2018.
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων από το 2001 έως το 2009, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος (2005-2009). Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ από το 2006 έως το 2016, όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος (2010-2014) και Γενικός Γραμματέας (2014-2016). Επιπρόσθετα, είναι ιδρυτής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 έως το 2016.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline