Τρίτη 7 Μαϊου 2024  02:00:17

Εκεί που διαβεβαίωναν επί ημέρες για «μηδέν κρούσμα» στην Τουρκία, κλείνουν όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Τα πανεπιστήμια κλειστά για τρεις εβδομάδες. Κύριο

Ο ψευδολόγος Ερντογάν τώρα ομιλεί για «εθνικό κίνδυνο» Παράλληλα δηλώνει ότι η Τουρκία είναι μεγαλύτερης ισχυρότερης από κάθε ιό.

Έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό και στην Τουρκία

Έκτακτα και μεγάλης έκτασης μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στην Τουρκία, όπου επί εβδομάδες οι πάντες διαβεβαίωναν ότι στη χώρα δεν προέκυψε κανένα κρούσμα(παρά μόνο ένα και μεμονωμένο με μόλυνση από την....Ευρώπη μόλις προχθές).. Για να αποκαλυφθεί ότι πρόκειται για πρωτοφανούς έκτασης μέτρα προστασίας, τα οποία αποκαλύπτουν εκατοντάδες κρούσματα, μεγάλη μόλυνση από τον ιό και εκτεταμένη διασπορά του. Αντιδράσεις που δείχνουν πανικό της ψευδολογούσας Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση σχεδόν 5 ωρών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα υπό τον πρόεδρο Ερντογάν, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον κορωνοϊό στην Τουρκία. Σε μεγάλη έκταση για πρώτα μέτρα προστασίας, όσο σε καμία άλλη χώρα μέχρι τώρα.(και την Ελλάδα βεβαίως).

Τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά την ανακοίνωση,, ότι μόλις προχθές εντοπίστηκε ένα κρούσμα στην χώρα - έναν άνδρα που ήρθε από Ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες- και την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να κηρύξει την προσβολή από τον κορωνοϊό «πανδημία».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα. Επίσης αποφασίστηκε να κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.
Επίσης ανακοίνωσε ότι όλος οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους.

Ο κ. Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν το πρόγραμμα του Τούρκου προέδρου, απάντησε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.

Στο μεταξύ, πολλοί δήμοι έλαβαν ήδη μέτρα κατά του κορωνοϊού. Ο δήμος Κων/πολης έκλεισε τα θέατρα του δήμου και την αίθουσα συναυλιών, ενώ ανέστειλε μέχρι το τέλος του μήνα τις εκδηλώσεις στα μουσεία του δήμου και τις επισκέψεις στα μουσεία.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι άδειες στον στρατό για το σαββατοκύριακο.
Στο μεταξύ πολλοί πολίτες στην Τουρκία αποφεύγουν πλέον να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και επιλέγουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Λόγω αυτού η κίνηση στους δρόμους κυρίως της Κωνσταντινούπολης έχει αυξηθεί κατά 60%.

Εργασίες απολύμανσης άρχισαν σε δημόσια κτίρια και υπηρεσίες. Η αίθουσα συνεδριάσεων της τουρκικής Εθνοσύνελευσης και ο χώρος επισκεπτών απολυμάνθηκαν χθες τη νύχτα από ειδικά συνεργεία καθαρισμού. Επίσης απολυμαίνονται το μετρό και τα αστικά λεωφορεία.
Ελλείψεις παρατηρήθηκαν στα φαρμακεία και περιπτώσεις υπερτιμολόγησης σε βασικά υλικά απολύμανσης όπως κολώνιες, αντιβακτηριδιακές μάσκες και αντισηπτικά.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, που ρυθμίζει όλα τα θέματα που συνδέονται με τη μουσουλμανική θρησκεία στην Τουρκία, απάντησε στο ερώτημα αν είναι επιτρεπτή η χρήση ουσιών όπως το οινόπνευμα που περιέχεται στην κολώνια και τα αντιβακτηριακά απολυμαντικά χεριών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Με σημερινή ανακοίνωση η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων απάντηση ότι «είναι επιτρεπτή χρήση αλκοολούχων ουσιών εφόσον πρόκειται για καθαρισμό». Ως γνωστόν, η μουσουλμανική θρησκεία απαγορεύει αυστηρά στους πιστούς της την χρήση αλκοόλ,.

Ερντογάν: Κανένας ιός δεν είναι πιο ισχυρός από την.... Τουρκία αλλά και «εθνικός κίνδυνος»

«Κανένας ιός δεν είναι πιο ισχυρός από την Τουρκία» ανέφερε μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη χώρα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας της χώρας Φαχρετίν Κότζα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.
Διευκρίνισε πως πρόκειται για άνδρα και η κατάστασή του είναι καλή.

Ο κ. Κότζα είπε ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα, την οποία δεν κατονόμασε, καθώς και ότι έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα. Σε αποκλεισμό και υπό ιατρική παρακολούθηση έχει επίσης τεθεί η οικογένειά του.

«Ένα ή περισσότερα κρούσματα δεν θα πρέπει να θεωρούνται επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Υπήρχε υψηλή πιθανότητα για κάτι τέτοιο και συνέβη. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό αυτή τη στιγμή. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Πρόκειται για εθνικό κίνδυνο, τα μέτρα πρόληψης είναι απλά», είπε ακόμη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline