Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  23:11:05

Μετά την αποτυχία του να πείσει υπέρ του Μέρκελ- Μακρόν ο Τ. Ερντογάν ...κλείνει ο ίδιος τα «ελεύθερα σύνορα» στον Έβρο, που είχε ανοίξει για τα πλήθη μεταναστών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κύριο

Η νέα ανομολόγητη αποτυχία του (μετά εκείνες στη Λιβύη, τη Συρία και τον Πούτιν) να εκβιάσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίοι (προχθές στην ηλεκτρονική τους σύσκεψη και όχι με μετάβαση τους στην Πόλη, όπως είχε προαναγγείλει ο νέο- Σουλτάνος) δεν ανταποκρίθηκαν στις νέες αξιώσεις-εκβιασμούς του.

-Με πρόσχημα το κορωνοιό, για τον οποίο ψευδολογούσε ως χθες, πω είναι πολύ περιορισμένος, ανύπαρκτος κίνδυνος στην Τουρκία. Τώρα, μετά την ψυχρολουσία από Γερμανία- Γαλλία αποφάσισε να είναι ελεύθερα τα καταστήματα, στα εστιατόρια , καφεμπάρ κλπ αλλά να συσταθεί-επιβληθεί τριών εβδομάδων περιορισμός σε όλους τους Τούρκους.

Μέσα σε αυτές τις ψευδολογίες, αποτυχίες και αντιφάσεις η Τουρκία έκλεισε τα χερσαία σύνορα της με την Ελλάδα και την Βουλγαρία στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Η τουρκική πλευρά κάνει αναφορά σε κλείσιμο συνόρων στο Παζάρκουλε και στα Ύψαλα.
Το κλείσιμο το συνόρων θα ισχύει από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της γείτονος.

Ένας νεκρός, 98 κρούσματα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των τουρκικών Αρχών, στη χώρα έχει χάσει τη ζωή του .......ένα άτομο, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται μόλις σε.... 98 σε σύνολο 80 εκατ, κατοίκων. Με συνέπεια αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για την συγκάλυψη αυτή από τα διεθνή ΜΜΕ, όπως έχουμε καταγράψει σε προηγούμενα δημοσιεύματα μας,..

«Σήμερα χάσαμε τον πρώτο ασθενή στην μάχη μας κατά του κορωνοϊού», δήλωσε ο Κότζα χθες. Ήταν ένας 89χρονος άνδρας, τόνισε.
Παράλληλα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα υπερδιπλασιάστηκε και ανέρχεται πλέον σε 98, από 47 που ήταν τη Δευτέρα.
Νωρίτερα, ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, ότι η Τουρκία θα εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

«Οι φήμες ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ότι θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», ανέφερε ο Αλτούν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας:
«Σε αυτόν τον αγώνα, υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε την ελευθερία των πολιτών μας καθώς και την υγεία και την ασφάλειά τους».

Πάνω από 3.000 Τούρκοι πολίτες, που βρίσκονται σε εννέα χώρες της Ευρώπης προς τις οποίες η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις, δήλωσαν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline