Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  00:49:40

Ανησυχία και για τους πρόσφυγες

Πέρα όμως από τον κορωναϊό, η κυβέρνηση έχει και το χρόνιο πρόβλημα του οργανισμού. Πολλές είναι οι οργανώσεις που ζητούν άμεσα αποσυμφόρηση των προσφυγικών καταυλισμών τόσο για την υγεία των προσφύγων και την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού όσο και για να μπει ένα τέλος στις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι άνθρωποι αυτοί.


Ωστόσο, η κυβέρνηση φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη μετατροπή των υπάρχοντων καταυλισμών σε άτυπα κλειστά κέντρα.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα περιοριστεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ ενώ θα ελέγχεται η μετάβαση στα αστικά κέντρα.
Οι πρόσφυγες που διαμένουν στα ΚΥΤ θα έχουν περιορισμένη κυκλοφορία. Συγκεκριμένα θα επιτρέπεται να μετακινούνται ανά μια ώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, μέσω συγκεκριμένων λεωφορείων, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί περίφραξη των ΚΥΤ ενώ προανήγγειλε σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς για να δημιουργηθούν ιατρεία ενός αυτών.
Εντούτοις, τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς δεν είχαν κάποια ουσιαστική απάντηση να δώσουν για περαιτέρω μέτρα πρόληψης στους προσφυγικούς καταυλισμούς και ειδικά για όσους διαμένουν σε σκηνές και πρόχειρα καταλύματα εκτός αυτών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας διαβεβαίωσε απλά ότι αν υπάρξει κρούσμα είτε σε ΚΥΤ, είτε στις φυλακές θα πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και θα κάνει ό,τι πρέπει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline