Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  00:33:10

Όνειρα στο κύμα... Σταματούν από Σάββατο μεσάνυχτα όλες οι ελεύθερες θαλάσσιες συγκοινωνίες και μετακινήσεις. Στα νησιά πλέον μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Γενική και μόνιμη η απαγόρευση απόπλου για όλα τα σκάφη αναψυχής. Κύριο

Απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής, κλείσιμο των λαϊκών αγορών το Σάββατο και νέα μέτρα για τα σούπερ μαρκετ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα μπορούν να μετακινούνται από και προς εκείνα, ενώ σκοπός των νέων μέτρων είναι να περιορισθούν οι μετακινήσεις των τουριστών, των ταξιδιωτών και όσων έχουν εξοχικά. Να επιστρέφουν το συντομότερο στις πόλεις και τις μόνιμες κατοικίες τους και όχι να κάνουν.... ανοιξιάτικες διακοπές.. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανήγγειλε ότι αποφασίστηκε η απαγόρευση του απόπλου όλων των σκαφών αναψυχής ανά την ελληνική επικράτεια. Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έχουν διορία όλα τα σκάφη αναψυχής να καταπλεύσουν.

«Κάποιοι συμπολίτες μας παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό και το εξοχικό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά δεν τηρούν τις απαγορεύσεις. Η πολιτεία γνωρίζει και θα εξακολουθεί να γνωρίζει ποια οχήματα περνούν από τα διόδια», προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από το Σάββατο στις 06:00 το πρωί θα επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα δρομολόγια αφορούν τους μόνιμους κατοίκους, την τροφοδοσία των νησιών και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντίγραφο του Ε1 όπου φαίνεται ο τόπος κατοικίας τους.

Επιπλέον, σήμερα Σάββατο θα είναι κλειστές και οι λαϊκές αγορές, ενώ πλέον τα σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται να έχουν 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα της συνολικής έκτασης του καταστήματος.

Από Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Αναστολή ανακοινώθηκε για τις άδειες των κρατουμένων και τις μεταγωγές στις φυλακές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline