Τρίτη 30 Απριλίου 2024  03:37:05

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για βολές του Γ. Κύρτσου κατά του οικονομικού επιτελείου. «Τα χρήματα φτάνουν έως τον Ιούνιο - Δεν αποκλείω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». Κύριο

Ορισμένοι του αποδίδουν προσωπική πικρία και κίνητρα ότι δεν εκλήθη να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο, όπως το θεωρούσαν βέβαιο συνεργάτες του από τον περασμένο Ιούλιο.

Από καιρό ανέμεναν, υποστηρίζουν στο Μαξίμου, τις δημόσιες διαφοροποιήσεις του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, μετά τις επικρίσεις κατά της οικονομικής πολιτικής και του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης (ιδιαίτερα κατά των Χατζηδάκη, Σταικούρα, Σκυλακάκη και Γεωργιάδη) με το οποίο φέρεται να μη συνεργάζεται καθόλου ο Ευρωβουλευτής αυτός. Επίσης και σε δύσκολες σχέσεις με τον επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Ευαγ. Μειμαράκη, τον οποίο επίσης αιφνιδίασαν οι δηλώσεις του παλαιού δημοσιογράφου και οικονομολόγου, που επικρίθηκε ότι « δεν πήγε τόσο καλά» στις τελευταίες Ευρωεκλογές..

Ωστόσο, μια θέση υπουργού στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για τον 68χρονο κ .Κύρτσο θεωρούσαν ως βέβαιη και επάξια επιλογή, όπως προσδοκούσαν ως τιμητική του θέση συνεργάτες και φίλοι του. Μετά από διάφορες αιχμηρές απόψεις του και ακριτομύθειες στο Μαξίμου θεωρούσαν ως βέβαιη την δημόσια πολεμική-πίρση του Γ.Κύρτσου αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπου οι αρνητικές προβλέψεις και προφητείες προκαλούν ανασφάλεια στη ΝΔ. Έτσι, όπως αναμενόταν, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος προέβλεψε ότι τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο».

«Βόμβα» έριξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος προέβλεψε ότι τα χρήματα ενίσχυσης από πλευράς κυβέρνησης «φτάνουν μέχρι τον Μάιο, το πολύ μέχρι τον Ιούνιο».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εκτίμησε πως η οικονομική ύφεση που προμηνύεται για τη χώρα θα είναι τεράστια και πως χρειάζεται «εθνική συνεννόηση» από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να ξεπεραστεί η επερχόμενη καταστροφή.
Επιπρόσθετα δήλωσε πως δεν αποκλείει καθόλου να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Η οικονομική κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο απ' όσο θεωρείται, εκτίμησε ο ευρωβουλευτής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline