Τρίτη 14 Μαϊου 2024  21:32:07

Αν και λοιδωρούμενος στη Λάρισα, ο Στ.Τσιόδρας, ανεξίκακος, δίδαξε ανωτερότητα κατά κάθε εμπάθειας και ρατσισμού εις βάρος των Ρομά. Κύριο

Τα συγχαρητήρια της Προέδρου και του Κώστα Μπακογιάννη.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επικεφαλής κλιμακίου του ΕΟΔΥ στον οικισμό Ρομά Ν.Σμύρνης στην Λάρισα , με μάλλον ολίγον εχθρική και ανοίκεια, αφιλόξενη υποδοχή ,που έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου. 

«Μαθήματα ψυχραιμίας και ανωτερότητας από δημόσιο λειτουργό και άνθρωπο της όποιας εξουσίας, ανεξικακίας, δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη από τον καθηγητή Τσιόδρα: "Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας... Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας"», υπογράμμισε σχετικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ .Κατ. Σακελλαροπούλου.

Αφορμή για το σχόλιο της ΠτΔ, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στάθηκαν τα λόγια του Σωτήρη Τσιόδρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μάλιστα μετά τη δοκιμασία της αρκετά αφιλόξενης υποδοχής του από πολλούς Ρομά της Λάρισας.. Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και αλληλεγγύη στην κοινότητα των Ρομά, οι οποίοι όπως τόνισε ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κατά την τρέχουσα πανδημία. «Είμαστε μαζί τους, είναι μαζί μας», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Αικ. Σακελλαροπούλου: Μάθημα Δημοκρατίας από τον κ. Τσιόδρα

«Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας» τονίζει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο twitter και εξαίρει τον καθηγητή Σ.Τσιόδρα για τα μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη. Όπως σημειώνει η Πρόεδρος «Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας...».
Με ανάλογη ανάρτησή της στο facebook η κα Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Στη σημερινή του ενημέρωση, αναφερόμενος στους Ρομά ως ευάλωτη ομάδα, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη που αξίζει να ακούσουμε όλοι» και στη συνέχεια παραθέτει απόσπασμα από τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα κατά την σημερινή ενημέρωση.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε με έμφαση ότι οι Ρομά είναι ευάλωτη ομάδα κι όχι απειλή. "Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι" είπε χαρακτηριστικά με αφορμή την επίσκεψη στον καταυλισμό της Λάρισας.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

-Ο δήμαρχος Αθηναίων, άδραξε την ευκαιρία μετά από την επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα με τον Νίκο Χαρδαλιά στη Λάρισα, να του... βγάλει το καπέλο για την στάση που κράτησε απέναντι στην κατάσταση που επικρατούσε εκεί.
«Όλοι εμείς, που μας εμπιστεύονται οι πολίτες, μόνο να παραδειγματιζόμαστε και να μαθαίνουμε μπορούμε από τον καθηγητή κύριο Σωτήρη Τσιόδρα», έγραψε στην ανάρτησή του ο Κώστας Μπακογιάννης μαζί με την φωτογραφία του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ που τόνισε στον κόσμο που ήταν μπροστά του να κρατά αποστάσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline