Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  01:59:50

Ειλικρινής μέχρι κυνισμού, βιωματική δήλωση του προέδρου των Ρομά-τσιγγάνων Θεσσαλίας: «Λόγω κορωνοϊού, δεν μπορούμε να κλέψουμε και να ζητιανέψουμε – Θέλουμε επιδόματα για όλους!» Κύριο

Χαρδαλιάς: «Τέλος οι λαϊκές στη Θεσσαλία για 14 ημέρες» και διαβεβαίωση για μέτρα ενίσχυσης (φαγητό, φρούτα, φάρμακα, υλικά προστασίας, γλυκίσματα κλπ) στους 3000 περίπου αποκλεισμένους της Λάρισας.

Ευέλικτος προς την εξουσία για τους απείθαρχους Ρομά και μαζί υπερασπιστικός γι αυτούς, για τις αναιδείς συμπεριφορές τους απέναντι στο κλιμάκιο από την Αθήνα, που ήλθε την Λάρισα για την καταπολέμηση του κορωνοιού. Ένα πραγματικό πρόβλημα κοινωνικό και υγείας, απειλητικό για όλη τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα.

Ειλικρινής μέχρι κυνισμού, βιωματική δήλωση του προέδρου των Ρομά-τσιγγάνων Θεσσαλίας, που προκαλεί εντύπωση αλλά παράλληλα είναι τόσο αποκαλυπτική μιας νοοτροπίας και του όλου δημόσιου ήθους των τσιγγάνων ως συνειδητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών της χώρας.

Την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πραγματικά οξύ οικονομικό πρόβλημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υπάρχουν μερικοί «λαϊκοί ηγέτες» ,που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και συμπεριφέρονται με δηλώσεις και πράξεις ως περιθωριακοί τύποι..

Πρόεδρος Ρομά Λάρισας για κορωνοϊό: «Ας βάλει ο Θεός το χέρι του» και κάποιες άλλες αξιώσεις-ομολογίες

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία Τσιόδρα – Χαρδαλιά χθες μεσημέρι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρομά Λάρισας Νίκος Παϊτέρης, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνισε:

«Όπως όλη η Ελλάδα και όλο το σύμπαν έχει κορωνοϊό, έτσι έτυχε και σε εμάς, δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι. Σήμερα με τις δειγματοληψίες θα δούμε τι ακριβώς θα βγει, ας βάλει ο Θεός το χέρι του».

Επιπλέον, σε μια έκρηξη ρεαλισμού, κυνισμού και αυθόρμητης...ειλικρίνειας ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας Ρομά Νίκος Παϊτέρης, κάνοντας δηλώσεις με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού σε καταυλισμό τους, τόνισε ότι με τα μέτρα δεν μπορούν να κυκλοφορούν για να κλέβουν και να ζητιανεύουν!!! Τόσο απλά, τόσο ωμά.

Μάλιστα δεν αρκείται σε αυτό, αξιώνοντας για τους Ρομά και χορήγηση ειδικού επιδόματος(!) στον καθένα, παρότι οι περισσότεροι δεν το δικαιούνται, καθώς δεν συγκαταλέγονται σε κάποια από τις κατηγορίες που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας σε νέα δήλωση: Ανεγκέφαλοι υπάρχουν παντού

"Κι αυτοί άνθρωποι είναι... Από τη μια στιγμή στην άλλη (η καραντίνα) κάπου κι αυτοί θα επαναστατήσουν είπαν 'τι έγινε τώρα' από το πουθενά" σημείωσε ο Ν. Παϊτέρης.

Στην αρχική έλλειψη ενημέρωσης απέδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης, ευέλικτος και συμβιβαστικός τις αντιδράσεις κατά της καραντίνας στον οικισμό Κουτσόχερο.

"Κι αυτοί άνθρωποι είναι... Από τη μια στιγμή στην άλλη (η καραντίνα) κάπου κι αυτοί θα επαναστατήσουν είπαν 'τι έγινε τώρα' από το πουθενά" σημείωσε ο κ. Παϊτέρης.

Για όσους αντέδρασαν κατά της καραντίνας φωνάζοντας στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα δήλωσε ότι "σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν ανεγκέφαλοι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κορωνοϊός, αυτοί μαζί με άλλα 10 με 15 άτομα ξεσηκώσανε και τους υπόλοιπους και γι΄ αυτό πήγανε προς στην αστυνομία και προς τον υπουργό (σ.σ Χαρδαλιάς)".

Ο κ. Παϊτέρης πρόσθεσε όμως ότι "οι περισσότεροι τον χειροκρότησαν, και η πλειονότητα βεβαίως θα ακούσει τα μέτρα". "Τώρα με τα κρούσματα με την ενημέρωση από την πολιτεία αρχίζουν να καταλαβαίνουν" πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline