Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  19:43:58

Παραιτήθηκε η Όλγα Τρέμη από την ΕΡΤ και την πιο αποτυχημένη ενημερωτική εκπομπή της νέας διοίκησης. Από τον Νοέμβριο σε διαρκή καθίζηση, Δευτέρα- Πέμπτη, με μηδενική τηλεθέαση. Κύριο

Υπήρξε πρώτο και φιλόδοξο εγχείρημα της «ανανέωσης της ΕΡΤ» αλλά αποδείχθηκε φθαρμένο και αποτυχημένο προϊόν τόσο ως τηλεοπτική φόρμα όσο και ως στελέχωση και ύφος.

Με τηλεθέαση γύρω στο....2-3% ακόμα και όταν φιλοξενούσε πρόσωπα με υψηλές δυνατότητες τηλεθέασης από τον Α. Γεωργιάδη και τον Ε. Βενιζέλο έως τον Μ. Χρυσοχοίδη, πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, επιφανή κομματικά στελέχη καλλιτέχνες και άλλα δημόσια πρόσωπα.

Την παραίτησή της από την ΕΡΤ υπέβαλε η Όλγα Τρέμη, επικαλούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, «προσωπικούς λόγους» αλλά μέσα σε κλίμα απαξίωσης των χειρισμών, των επιλογών σε όλα τα πρόσωπα και το «concept» της πρώτης και πολύ φιλόδοξης ενημερωτικής εκπομπής της νέας διοίκησης της ΕΡΤ επί ΝΔ και μάλιστα με φιλοδοξίες υποδειγματικής ανανέωσης και απήχησης. Με λάθη επιλογής, προχειρότητες και αυταπάτες σχεδιασμών. Για να καθηλωθεί σε εξευτελιστικά χαμηλά ποσοστά εξαρχής από τα τέλη Νοεμβρίου επί πέντε μήνες μέχρι την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, τελευταίες ημέρες της εκπομπής, που τελεύτησε όπως άρχισε και συνέχισε. Με απήχηση κάτω το 2% στο δυναμικό κοινό και μόλις 2,6 % και 2,8% αντίστοιχα στο γενικό κοινό.

Η παλαίμαχος δημοσιογράφος από τα τέλη Νοεμβρίου παρουσίαζε την εκπομπή «10», κάθε βράδυ, σε ζώνη «prime time" αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. Σύμφωνα με άλλο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, η χαμηλή πορεία της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης, επί μήνες, ο ηγεμονικός ρόλος της κ.Τρέμη έναντι των άλλων συμπαρουσιαστών, η σπουδαιοφάνεια και το όλο ύφος της απέναντι ακόμα και σε καθηγητές της Ιατρικής για θέματα Υγείας, αλλά και διαφωνίες που άρχισαν να δημιουργούνται για τις αποτυχίες αυτές, μεταξύ της δημοσιογράφου με τη διοίκηση της ΕΡΤ οδήγησαν σε βαθύ χάσμα και στη αναγκαστική αποχώρηση-παραίτηση,

Μαζί με την Όλγα Τρέμη, ο Αντώνης Δελλατόλας και ο Ηλίας Κανέλλης παρουσίαζαν και σχολίαζαν τα γεγονότα, με στόχο την ανάδειξη όλων των πτυχών και των προεκτάσεών τους, αλλά τελείως παραγκωνισμένοι ιδιαίτερα ο καλός σχολιογράφος των ΝΕΩΝ..

Την αρχισυνταξία της εκπομπής έχει η Νικόλ Λειβαδάρη.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Για σοβαρούς προσωπικούς λόγους η κυρία Όλγα Τρέμη υπέβαλε σήμερα την παραίτησή της από την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «10» της ΕΡΤ1.

Η διοίκηση της ΕΡΤ επιθυμεί να ευχαριστήσει την διακεκριμένη δημοσιογράφο για τη συνεργασία της με τη δημόσια τηλεόραση και τη σημαντική συμβολή της στην αντικειμενική ενημέρωση και την αξιοπιστία που οφείλει να υπηρετεί η ΕΡΤ.

Τι οδήγησε στην παραίτηση

Η πορεία της εκπομπής «10» μπορεί να μην ήταν η αναμενόμενη στους πίνακες τηλεθέασης αλλά σίγουρα δεν ήταν ο μόνος λόγος που οδήγησε σε ξαφνικό διαζύγιο την δημοσιογράφο με την ΕΡΤ.

Κεραυνός εν αιθρία ή ένα καλά προμελετημένο συναινετικό διαζύγιο; Αμφότερες πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ωστόσο είναι σαφές πως ο χωρισμός δεν είναι βελούδινος. Ο κορωνοϊός όμως δεν επιτρέπει να δημιουργούνται καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος εντυπώσεις και να χαρακτηριστούν τα πρόσωπα κατώτερα των περιστάσεων. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Ολγα Τρέμη στο protothema.gr «είναι μία περίοδος όπου υπάρχουν πολύ σημαντικές προτεραιότητες, για την ακρίβεια κομβικές. Στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη υπόθεση καλό θα ήταν να πέσει στα μαλακά και να περάσει στα ψιλά, σχεδόν ως ασήμαντη. Όταν θα περάσει αυτή η παγκόσμια και ελληνική κρίση λόγω κορωνοϊού θα έχουμε τον χώρο και τον χρόνο να το συζητήσουμε».

Η δημοσιογράφος έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ και τα μέλη του ΔΣ όμως αυτό ήταν το επιμύθιο μιας διαβούλευσης και όχι η αρχή και το τέλος. Επειδή όμως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, και οι δύο πλευρές κρατούν κλειστά τα χαρτιά στα οποία όπως όλα δείχνουν καταγράφονται διαφωνίες, εντάσεις και προφανώς αδιέξοδα. Τα στελέχη της ΕΡΤ περιορίζονται στην διατύπωση κάποιων αποριών «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι την ενόχλησε. Εμείς τη στηρίζαμε κι όταν έκανε 1% και όταν έκανε 5%»...

Πράγματι σε επίπεδα χαμηλότερα των «μικρών» περιφερειακών καναλιών (όπου κυριαρχούν οι βραδυνές εκπομπές των Γιώργου Κουβαρά, Γιάννη Παπαδόπουλου, Λίνας Κλείτου, Γιάννη Παπαγιάννη, Ακη Παυλόπουλου κα.) κινήθηκε εξαρχής η φιλόδοξη εκπομπή της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη επί δίωρο και πλέον καθημερινά κάθε εβδομάδα.. Το τηλεοπτικό κοινό όπως συνέβη και στην πρεμιέρα, έτσι και τις άλλες ημέρες, αποδοκίμασε τη νέα ενημερωτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης με παρουσιάστρια την κυρία Τρέμη και συμπαρουσιαστές – πανελίστες τους Αντώνη Δελλατόλα, Ηλία Κανέλλη και Κατερίνα Γαλανού. Στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση περιορίστηκε στο 0.8, ενώ στο σύνολο κινήθηκε στο 2,2%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline