Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  21:50:47

Μάσκες παντού, γάντια, αντισηπτικά, απόσταση δύο μέτρων. Υποχρεωτική προστασία μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα στις 25 Απριλίου. Κύριο

Υποχρεωτικές οι μάσκες, γάντια, αντισηπτικά σε Μέσα Μεταφοράς και δικαστήρια έως καταστήματα κάθε είδους, Υπουργεία, ΟΤΑ και κάθε κλειστό χώρο.

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση της μάσκας και άλλων μέτρων προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, με απόφαση της Κυβέρνησης, τα οποία θα οριστικοποιηθούν σήμερα με τις ειδικές ανακοινώσεις των υφυπουργών, μετά το μήνυμα Μητσοτάκη.- Τι ανέφερε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπέρ της καταρχήν αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένους όρους επανέναρξης της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά σταδιακά τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ συμπλήρωσε ότι κατά πλειοψηφία η επιτροπή προτείνει υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς.
"Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν πρέπει να δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας και πρέπει να συνοδεύεται από την τήρηση των κανόνων υγιεινής και των αποστάσεων", τόνισε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία, υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων. Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και δικαστές όσο και για τους πελάτες. Βεβαίως μαζί με ην υποχρεωτική απόσταση δύο μέτρων, με χρήση γαντιών και αντισηπτικών για γενική χρήση..

Προ ημερών ο κ. Τσιόδρας είχε πει πως θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες για τη χρήση μασκών. «Όποιος κάνει χρήση τέτοιας μάσκας, θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα και θα πρέπει να πλένει πολύ καλά τα χέρια του είτε με σαπούνι και νερό είτε αντισηπτικό διάλυμα τόσο πριν τη βάλει όσο και κατά την απόρριψή της, η οποία θα πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως εάν η μάσκα είναι επαναχρησιμοποιούμενη θα πρέπει να πλένεται όσο πιο συχνά γίνεται με το σύνηθες απορρυπαντικό στους 60 βαθμούς κελσίου.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να εκπαιδευτούμε και θα δοθούν οδηγίες ώστε να μην γίνεται λάθος χρήσης της μάσκας και να μη μολυνθούμε χωρίς να θέλουμε από λάθος χρήση της μάσκας.

ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μάσκες από ύφασμα, πλενόμενες και για πολλές χρήσεις, σε όλους τους κλειστούς χώρους, μαζί με τη χαλάρωση των μέτρων... Δημόσιες συγκοινωνίες, ταξί, φαρμακεία, κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ. Όπως σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Κύριο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 16:08

Όσα ανακοίνωσαν σχετικά οι κκ Τσιόδρας και Χαρδαλιάς ότι θα εφαρμοσθούν ως προφυλάξεις όλων μαζί με τις εξαγγελίες απελευθέρωσης από τον Πρωθυπουργό, με εφαρμογή σταδιακά και από τις 5 Μαΐου.
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε την Πέμπτη στο ζήτημα της χρήσης υφασμάτινης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό. Όπως ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπη από Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία κ.α.

Την επιλογή της μάσκας εξετάζει η επιτροπή για τον κορωνοϊό ως επιπλέον προστασία, μετά την χαλάρωση των μέτρων στη χώρα. Όπως τόνισε ο λοιμωξιολόγος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τη νόσο, η επιτροπή έλαβε οριστική θέση για τις υφασμάτινες μάσκες, σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Στόχος είναι να δώσουμε «ακόμη λιγότερες ευκαιρίες στον ιό να μεταδοθεί από ανθρώπους, όχι σε ανοιχτούς, αλλά σε κλειστούς χώρους», είπε.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε καταρχήν Κώστας Αχ. Καραμανλής: Συζητάμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ
Σύμφωνα με την τοποθέτηση της επιτροπής της οποίας προΐσταται ο Σωτήρης Τσιόδρας, συστήνεται η χρήση υφασμάτινης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και γενικότερα, σε κλειστούς χώρους.
Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως θα ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας, προκειμένου να συμβάλει όντως σε περαιτέρω προστασία από τον κορωνοϊό.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επόμενη ημέρα, διότι σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μία σταδιακή αποκατάσταση» δήλωνε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, αποκαλύπτοντας πως εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς. Προσέθεσε συγκεκριμένα, πως το υπουργείο εξετάζει μαζί με τους ειδικούς, ποια μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουν οι επιβάτες.
Η μάσκα άλλωστε έχει καταστεί υποχρεωτική για όλους του πολίτες στη Γερμανία, ενώ και το μετρό της Βιέννης δεν επιτρέπει την είσοδο σε επιβάτες, εφόσον δεν φορούν

Οδηγίες Τσιόδρα για την σωστή χρήση μάσκας

Δίνοντας ορισμένες βασικές οδηγίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας σχολίασε πως η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως μύτη και στόμα, ενώ ο χρήστης οφείλει να πλένει τα χέρια του με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό πριν βάλει τη μάσκα. Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι όταν αφαιρείται η μάσκα, αυτό να γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε ο χρήστης να μην αγγίζει το μπροστά μέρος της.

Σε ό, τι αφορά τις μάσκες μιας χρήσης, αυτές θα πρέπει να απορρίπτονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και όχι στους κάδους ανακύκλωσης. Αν η μάσκα είναι υφασμάτινη και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να πλένεται στους 60 βαθμούς με κανονικό απορρυπαντικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως πιο σημαντική στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η αποφυγή συνωστισμού και η τήρηση της υγιεινής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline