Κυριακή 28 Απριλίου 2024  21:31:43

Τα τουρκικά ΜΜΕ φιλικά στο καθεστώς Ερντογάν, προεξοφλούν ότι θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, με αυριανή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Κύριο

Εκτίμηση πολιτικών παραγόντων είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν υπολογίζει τις πιέσεις από διάφορες χώρες (με σιωπηλό το Βατικανό και τους ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ)προκειμένου να επιτύχει πρόκληση κατά του χριστιανισμού και απόλυτη ικανοποίηση των φανατικών ισλαμιστών κατά των κεμαλιστών.

Αύριο Παρασκευή, 10 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρει ο τουρκικός Τύπος - Αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα ληφθεί με ομοφωνία και θα βάλει τέλος στις συζητήσεις ( ίσως παραπεμφθεί για πιο ισχυρή γνωμοδότηση στη Ολομέλεια).- Πυρά κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου - Ρωσική Δούμα για Αγία Σοφία: Να μην αναθεωρηθεί η απόφαση του Ατατούρκ

Τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί προεξοφλούν τουρκικά ΜΜΕ, που μάλιστα αναφέρουν ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και θα ανακοινωθεί το πιθανότερο, αύριο την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοσιογράφων και Διεθνών Κοινωνικών Μέσων (USMED), Μεχμέτ Αρντίτς, το ΣτΕ προσανατολίζεται στην ακύρωση του διατάγματος του 1934, του Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε μουσείο και θα εκδώσει απόφαση υπέρ της μετατροπής σε τζαμί.

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση», έγραψε στο twitter.

«Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε ομόφωνα την απόφαση της Αγίας Σοφίας με ημερομηνία 27.11.1934. Πρέπει να γίνει τζαμί. Η τελεία μπήκε. Σειρά σήμερα είχε δημοσιογράφος της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», ο οποίος χωρίς να το αναφέρει ξεκάθαρα, εκτιμά ότι –με βάση πληροφορίες του- το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, o Οκάν Μουντερίσογλου αναφέρει, ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της.
«Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline