Σάββατο 11 Μαϊου 2024  18:20:07

Γάμοι ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα και Αλβανία, κρίσιμες εστίες κινδύνων για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Τα νέα μέτρα προστασίας, οι χθεσινές συστάσεις και οι απαγορεύσεις. Κύριο

Ακόμη 13 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των ατόμων που συμμετείχαν σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο. Από τα 100 τεστ που έγιναν έως τώρα, έχουν βγει θετικά τα 22. Ο τέταρτος πυλώνας μολύνσεων της κατηγορίας αυτής, με μια ακόμη βάπτιση.

Και οι 22 είναι ασυμπτωματικοί, νεαρής ηλικίας και παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό. Χθες Δευτέρα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 9 θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων, ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα και ένα παιδί 1,5 ετών.

-Στην Αλεξανδρούπολη, επιβεβαιώθηκε σήμερα Τρίτη, ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο δεν έχει σχέση με το γάμο.

Πρόκειται για μοναχή από το μοναστήρι της Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει για ιχνηλάτηση στο Μοναστήρι, στο οποίο ζουν περίπου 50 μοναχές ενώ απασχολούνται και 20 εργαζόμενοι.

Νέα μέτρα από Χαρδαλιά: Αλλάζει το ωράριο νυχτερινών μαγαζιών-Αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα με την Αλβανία

Με αυστηρές συστάσεις και νέα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας επέστρεψε το δίδυμο Τσιόδρας-Χαρδαλιάς με έκτακτη συνέντευξη Τύπου. Μετά την καταγραφή της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα μας και την ανακοίνωση 121 κρουσμάτων ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασαν την έντονη κρισιμότητα της κατάστασης, ενόψει μάλιστα και του 15αύγουστου, σημειώνοντας την ανησυχία για την διασπορά του ιού. Για το λόγο αυτό ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή στο ωράριο των νυχτερινών μαγαζιών, όπως είχαν αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή τους τα parapolitika.gr.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε «Λάβαμε όλα τα μέτρα στις πύλες εισόδου και όπου χρειάστηκε τις κλείσαμε χωρίς να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες συνέπειες με μόνο γνώμονα τη δημόσια υγεία» και ανακοίνωσε τα εξής νέα μέτρα:
Απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο.
Από την Κυριακή 16/8 όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Κακαβιά υποχρεούται σε 7ημερη κατοίκον απομόνωση.

Παρατείνεται το όριο 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τέλος Αυγούστου.

Το ωράριο λειτουργίας στα κέντρα διασκέδασης θα ορίζονται με βάση την περιοχή.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline