Σάββατο 18 Μαϊου 2024  11:58:55

Απόπειρες του Αλέξη Τσίπρα να κερδοσκοπήσει κομματικά με τις ανεύθυνες μαζικές συνάξεις των νέων και την άρνηση τους να φορέσουν μάσκα. «Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης των νέων από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας. Κύριο

Έντονες αντιδράσεις και όχι μόνο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την ανεργία και ιδιαίτερα οι αναφορές του στους νέους που ζητούν εργασία. Σφοδρή αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Έντονες αντιδράσεις και όχι μόνο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη για την ανεργία και ιδιαίτερα οι αναφορές του στους νέους που ζητούν εργασία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον βουλευτή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα:

«Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας.
Ακούμε εδώ και μέρες ότι η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νέων, βρίσκεται πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων.
Σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία.
Στην Ελλάδα της Δεξιάς, αν είσαι νέος φταις.
Αν είσαι άνεργος φταις.
Αν είσαι μαθήτρια φταις.
Αν είσαι εργαζόμενη φταις.
Αν είσαι εκπαιδευτικός φταις.
Ας μην επιτρέψουμε σε μια κυνική κυβέρνηση να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού».

Τι είπε ο Κυρανάκης

Υπενθυμίζεται ότι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και λένε «δεν έχω στο ήλιο μοίρα», αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα. Υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος μάλλον, δεν ψάχνει.

Το βλέπω και στη δική μου γενιά, υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας όπως αξίζουν οι ίδιοι με βάση τις σπουδές τους και με βάση την εργασιακή εμπειρία που ενδεχομένως έχουν από το παρελθόν. Άρα πρέπει να μπούμε σε μια νέα νοοτροπία για το πώς ψάχνει η νέα γενιά για δουλειά και να μην τα περιμένουμε όλα από το κράτος».
Ο ίδιος στηλίτευσε και τη χαλάρωση που παρατηρείται από μεγάλη μερίδα πολιτών, οι οποίοι είτε δεν εφαρμόζουν είτε δεν εφαρμόζουν επαρκώς τα μέτρα ασφαλείας.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Αλλιώς» στον «Alpha 989», με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σχολιάζοντας την έκκληση της κυβέρνησης οι γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές τους εγκαίρως, ο καθηγητής ανέφερε: «Πρέπει να επιστρέψουν νωρίτερα ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος μέχρι την έναρξη των σχολείων ώστε να εκδηλωθούν τα συμπτώματα ή εάν είναι ασυμπτωματικοί, να περάσει ο χρόνος ώστε να πάψουν να μεταδίδουν τα συμπτώματα. Και επίσης η σύσταση είναι να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους».

«Τα μέτρα είναι επαρκή, αρκεί να εφαρμοστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μπαρ: Υπήρχε σύσταση αποφυγής συνωστισμού από την κυβέρνηση στην αρχή της λειτουργίας του. Δεν τηρήθηκε το μέτρο. Τι έγινε; Υπήρξε αύξηση του ιικού φορτίου. Και η κυβέρνηση έφερε αυστηρότερα μέτρα, όπως περιορισμός λειτουργίας. Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες θέλουν να προστατέψουν την κοινωνία», είπε και συνέχισε:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν αρέσει σε κανέναν μας αυτή η καθημερινότητα που έχουμε. Είναι ένα αναγκαίο κακό για να προστατευτούμε. Παρατηρώ στα social media μια όχι μεγάλη κίνηση πολιτών που αρνούνται την ύπαρξη του κορωνοϊού».

Ο ίδιος στηλίτευσε και τη χαλάρωση που παρατηρείται από μεγάλη μερίδα πολιτών, οι οποίοι είτε δεν εφαρμόζουν είτε δεν εφαρμόζουν επαρκώς τα μέτρα ασφαλείας. «Είμαστε πολύ χειρότερα απ' ότι ήμασταν τον Ιούλιο, όμως τώρα έχουμε το ένα τρίτο της επιδημίας που είχαμε την άνοιξη και έχουμε την κοινωνία ανοιχτή, δεν έχουμε καραντίνα. Είναι γεγονός ότι φαίνεται τις τελευταίες ημέρες μια σχετική ανάσχεση. Στο χέρι μας είναι αντιστρέψουμε την πορεία του κορωνοϊού», τόνισε.
«Πρέπει να προσέχουν και οι νέοι μας. Δεν είναι άτρωτοι από κορωνοϊό. Σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες υπάρχει μικρότερη θνητότητα, αλλά υπάρχει», επεσήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα