Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  09:14:20

Από 150 στα 300 ευρώ τα πρόστιμα για μάσκα, έλλειψη, άδειας και SMS. Καμπάνες 3- 5.000 ευρώ στους ασυνείδητους μαγαζάτορες. Κύριο

Σαρωτικοί έλεγχοι μέρα-νύχτα σε 50 σημεία στην Αττική, σε όλα τα σύνορα νομών, σε αεροδρόμια τρένα, λεωφορεία για τους κάθε κατηγορίας παράνομους. Πρόστιμα θα μπορούν να κόβουν όλοι άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ.

Πυκνούς ελέγχους από σήμερα Σάββατο το πρωί, με διπλασιασμό των διοικητικών προστίμων σε παραβάτες πολίτες(μάσκας, αναγκαίας άδειας, SMS) και καμπάνες σε παραβάτες μαγαζάτορες για συνάξεις ατόμων, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ακόμα και σε σπίτια, μετά από εντολή εισαγγελέως. Αυτό σημαίνει ότι από τα 150 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες θα φτάσει πλέον τα 300.
Οι σαρωτικοί έλεγχοι μέρα-νύχτα θα γίνονται σε 50 σταθερά και μετακινούμενα σημεία στην Αττική , σε όλα τα σύνορα νομών, σε αεροδρόμια τρένα , λεωφορεία για τους κάθε κατηγορίας παράνομους. Πρόστιμα θα μπορούν να κόβουν όλοι άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ. Τροχαίας, Ασφάλειας, Δίας, Άμεσης Δράσης..

«Από αύριο η καθημερινότητά μας αλλάζει ξανά, μια αλλαγή όχι εύκολη, αλλά απαραίτητη για να συγκρατήσομε το δεύτερο κύμα της πανδημίας» δήλωσε ο υφυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, καθόλου το 24ωρο ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας, επιτρέπεται κατ' εξαίρεση και αυστηρά μόνο με SMS για λόγους εργασίας, για σχολείο, κατάστημα ή δημόσια υπηρεσία, για τράπεζα, για μετάβαση σε κηδεία μετάβαση διεζευγμένων γονιών και σωματική άσκηση ή σίτιση αδέσποτων, πάντοτε εντός δήμου.

Απηύθυνε έκκληση για λελογισμένη χρήση της κατ' εξαίρεση μετακίνησης. «Συνιστούμε οι πολίτες να μετακινούνται βραδύ μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί με διπλάσια πρόστιμα». Για το βράδυ η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για εργασία, για έκτακτη ανάγκη και για βόλτα κατοικιδίου.

Για μετακίνηση εργαζομένων χρειάζεται σχετικό έγγραφο από την πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ, αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, επαρκεί και η βεβαίωση κυκλοφορίας

Η μετακίνηση για κυνήγι ή το ψάρεμα δεν επιτρέπονται πουθενά σε όλη την επικράτεια στο πλαίσιο της απαγόρευσης των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Όσοι θέλουν να εισελθόν στη χώρα να θυμούνται ότι χρειάζονται αρνητικό τεστ PCR που να έχει διεξαχθεί μέχρι 72 ώρες πριν από όλες τις πύλες εισόδου.

Τα παραπάνω μετρά ισχύουν από Τετάρτη.

Από 10 Νοεμβρίου όλοι οι Έλληνες που θα ταξιδέψουν πρέπει να συμπληρώνουν φόρμα PLF 24 ώρες πριν το ταξίδι. Μια φόρμα ανά οικογένεια επαρκεί.

Από Σάββατο επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.

Αναστέλλοντα οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών και σχολών.

Λειτουργιές θα διεξάγονται μόνο χωρίς παρουσία πιστών.

Σάμος και Καρδίτσα που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Για τη Σάμο δεν ισχύει αποστολή SMS, ενώ τόσο στη Σάμο χωρίς SMS, και στην Καρδίτσα με SMS κανονικά λειτούργει λιανεμπόριο - χονδρεμπόριο, που έχει να κάνει με επισκευές κτιρίων κλπ.

Σε όσους δεν τηρούν τα μετρά προφύλαξης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Με ψευδή βεβαίωση από εργοδότη επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ. Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν την αναστολή λειτουργιάς επιβάλλεται πρόστιμο 15000 ευρώ ενώ στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο 3000 ευρώ.
Για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων εξασφαλίστηκε αποστολή ράπιντ τεστ για το προσωπικό με 25.000 τεστ κάθε μήνα.

Πολυτεχνείο

Για το Πολυτεχνείο ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «το 2020 δεν γιορτάσαμε 25η Μαρτίου, Πάσχα, 28η Οκτωβρίου, παρότι δεν υπήρχε γενικό λοκντάουν, το ίδιο θα ισχύσει και με την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Η επέτειος θα τιμηθεί με κατάθεση στεφάνων κατά μόνας από τα κόμματα» διευκρίνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα