Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  21:42:50

Ανήσυχος ο Στ. Τσιόδρας επισημαίνει στον Πρωθυπουργό την ανάφλεξη στη Βόρ. Ελλάδα, με εστίες κοντά στο κόκκινο Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα, Πιερία, Φλώρινα, Σέρρες, Έβρος. Κύριο

Προβληματισμοί για τοπικά μέτρα προστασίας και ελέγχου της κατάστασης, που δεν πρέπει να επιδεινωθεί.

-Χθες βράδυ έγινε η πρώτη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό μέσα σε κλίμα ανησυχίας και σήμερα πάλι στο Μαξίμου για την εκρηκτική κατάσταση της επιδημίας, που έχει δημιουργηθεί σε όλη σχεδόν τη Βόρειο Ελλάδα, παράλληλα με το χάος στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στους περισσότερους νομούς της Μακεδονίας και Θράκης, Κι της Θράκης.

Σκέψεις και προτάσεις για τοπικά μέτρα προστασίας και ελέγχου της κατάστασης, που δεν πρέπει να επιδεινωθεί.

Ο υπουργό Υγείας χθες ήταν ανήσυχος. Κικίλιας: «Όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο» -Ποιοι νομοί κινδυνεύουν ιδιαίτερα, κατά τον Τσιόδρα
Ξεκινώντας την ενημέρωση του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε «δεν χρειάζεται να τονίσω το πόσο σημαντική και κρίσιμη είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα» σημειώνοντας ότι το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση, εξαντλώντας τις δυνατότητες του σε κρεβάτια, ΜΕΘ και προσωπικό..

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο καθηγητής κ Στ.. Τσιόδρας του απέστειλε τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή, επισημαίνοντας ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο "κόκκινο"».( ήδη συναντήθηκε χθες βράδυ και θα συνεργασθεί σήμερα στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για το οξυμένο πρόβλημα, που παραμένει ακόμα και επιπλέον φαίνεται απειλητικό για τους Μακεδόνες και τους Θράκες). Ο κ.Κικίλιας αποκάλυψε την ανησυχία του Επικεφαλής της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για νέα εκρηκτικά φαινόμενα, όπως παλαιότερα στην Κοζάνη, στην Καστοριά, στην Ξάνθη και το Κιλκίς. Πάντα με την Θεσσαλονίκη σε προβληματική κατάσταση, «Ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, την Πιερία, τη Φλώρινα, τις Σέρρες, τον Έβρο» αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε επίσης πως «μπαίνουμε σε χειμωνιάτικες μέρες, οι κλιματικές συνθήκες δεν βοηθούν», ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι καταλαβαίνει την πίεση και τις θυσίες που κάνουν οι πολίτες εν καιρώ lockdown.

Ο υπουργός Υγείας κατόπιν αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που αντιμετωπίζει η υπόλοιπη Ευρώπη. «Βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο από την υπόλοιπη Ευρώπη και θέλω να παρακαλέσω θερμά να κάνουμε την προσπάθεια γιατί κανείς δε θέλει να δει εικόνες σαν την υπόλοιπη Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Ακόμα, ο υπουργός ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τη μάχη και έκανε ειδική μνεία στις νοσηλεύτριες που φθάνουν στην Θεσσαλονίκη από την Κρήτη. «Είμαι βέβαιος ότι αν τηρήσουμε τα μέτρα θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline