Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  03:47:28

Δύο μόνο οι λύσεις για τα ρεβεγιόν στα σπίτια. Πέτσας, Γεωργιάδης και καθηγητές σε ομοφωνία: Ρεβεγιόν στις Γιορτές μόνο με εννέα άτομα και μέχρι τις 10 το βράδυ η κυκλοφορία. Έτσι, είτε ρεβεγιόν τα μεσημέρια είτε ξενύχτι μέχρι 5 το πρωί.

Η πρώτη λύση είναι σκέψη του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, που δεν προκάλεσε ενθουσιασμό ως ασυνήθιστη, ενώ η δεύτερη εκτιμάται ότι μάλλον θα επιλεγεί από τους περισσότερους συμμετόχους σε νυχτερινά ρεβεγιόν είτε για κανονικό-σύνηθες ξενύχτι, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες είτε για φιλοξενία μέχρι να ξαναρχίσει η κυκλοφορία. Αρκεί να επιτραπεί η πρωινή επιστροφή στο σπίτι.

Για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έβαλε φρένο στα σενάρια-προσδοκίες που διακινούνταν τις τελευταίες ώρες και ήθελαν διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας τις ημέρες των Εορτών.(όπως έκανε και ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης και αρκετοί καθηγητές της Επιτροπής στις ατέρμονες τηλεοπτικές τους εμφανίσεις).

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως τις ημέρες των εορτών, και κυρίως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, θα βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «οι γιορτές δεν πρέπει να γίνουν αφορμή για συγχρωτισμό», υιοθετώντας την έντονη ανησυχία των λοιμωξιολόγων.
Μάλιστα, ανακοίνωσε όριο συγκεντρώσεων 9 ατόμων στα σπίτια. «Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια άνω των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης, υποστήριξε πως «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.
«Με αυτό το γνώμονα αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown ώστε όλοι μαζί οι πολίτες με πίστη στις δυνάμεις μας να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές».

Τι σημαίνει αυτό

Αυτό, λοιπόν, πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να κάνουμε ρεβεγιόν είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ μέχρι τις 22:00 και πάντα σε... συνθέσεις 9 ατόμων ή αλλιώς δυο οικογενειών.

Ειδάλλως, αν κάποιος μετακινηθεί σε σπίτι και περάσει το όριο των 22:00, θα πρέπει να... διανυκτερεύσει εκεί όπου θα γιορτάσει. Μέχρι τις 5 το πρωί, οπότε ξαναρχίζει η νόμιμη κυκλοφορία. Αρκεί βέβαια αυτό ν επιτρέπεται με ειδική ρύθμιση ,δηλαδή να μπορείς να επιστρέφεις στο σπίτι σου.
Επίσης, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, επί της ουσίας απαγορεύονται τα... ρεβεγιόν μακριά από το σπίτι, καθώς θα πρέπει κάθε ένας που θέλει να μετακινηθεί τις νυκτερινές ώρες να στέλνει SMS που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη μετακίνηση.

Κι αυτό διότι τα SMS έχουν συγκεκριμένη χρήση, π.χ. για μετακίνηση σε εργασία, άθληση, παροχή ιατρικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, μετακίνηση σε νοσοκομείο κ.λπ. Κάποιος που θα θελήσει να πάει να γιορτάσει σε άλλο σημείο, μακριά από το σπίτι του, δεν θα μπορέσει να μετακινηθεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline