Σάββατο 4 Μαϊου 2024  20:56:19

Παραμονές Πρωτοχρονιάς, πρώτοι-πρότυπα στον εμβολιασμό: Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος, επικεφαλής ΜΕΘ, επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα. Κύριο

Αρνούνται να εμβολιασθούν Βελόπουλος, Βαρουφάκης και βουλευτές-στελέχη των κομμάτων τους. Μάλλον θετική στάση απέναντι στον εμβολιασμό από ηγεσία και βουλευτές ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ.

Πριν το τέλος του 2020 και συγκεκριμένα τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, για λόγους συμβολικούς και για παραδειγματισμό αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ελλάδα. Σχετικές δηλώσεις έκανε εκπομπή του MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα με πρώτους εμβολιασμούς της πολιτικής ηγεσίας και επώνυμων προσώπων στις 27 χώρες της Ε.Ε.
Παραμονές Πρωτοχρονιάς, θα είναι πρώτοι-πρότυπα στον εμβολιασμό οι : Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος, επικεφαλής ΜΕΘ, επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα.

- Αρνούνται να εμβολιασθούν Βελόπουλος, Βαρουφάκης και βουλευτές-στελέχη των κομμάτων τους. Μάλλον θετική στάση απέναντι στον εμβολιασμό από ηγεσία και βουλευτές ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε «συμβολικούς εμβολιασμούς», μίλησε για περιορισμένο αριθμό εμβολίων, σε πρώτη φάση και για προτεραιότητα στους υγειονομικούς και τους περισσότερο ευπαθείς πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για περιοχές, όπως η Κοζάνη, που όχι μόνο δεν μειώνεται το ιικό φορτίο, αλλά παρουσιάζεται αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τόνισε, δε, ότι αν χρειαστεί να αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα μετά τις 7 Ιανουαρίου, οπότε λήγει το lockdown, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

«Τα εμβόλια θα έρθουν πριν το τέλος του 2020 και ίσως, δύο-τρεις ημέρες πριν το 2021, να έχουμε τους πρώτους συμβολικούς εμβολιασμούς. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και ομάδες που είναι πιο ευπαθείς.

Είμαι ανήσυχος, να μην χαλαρώσουμε στις γιορτές. Επίσης, σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Κοζάνη, που έχουν άνοδο στις εισαγωγές και σε άλλες περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, που αν χρειαστεί ίσως πάρουμε και άλλα μέτρα. Στις γιορτές να μείνουμε με τις οικογένειές μας και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline