Σάββατο 4 Μαϊου 2024  19:26:26

Για τρίτη φορά στο κόκκινο η Κοζάνη και άλλες 8 στη Βόρειο Ελλάδα και Λάρισα. Επικίνδυνη έξαρση σε Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Ελευσίνα. Προειδοποίηση Κικίλια για τοπικά lockdown. Κύριο

Σε σταθερά υψηλούς αριθμούς παραμένουν οι θάνατοι από κορωνοϊό, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 85 νεκρούς. Επιπρόσθετα συνεχίζονται οι πιέσεις στο ΕΣΥ, αφού νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 552 ασθενείς, ενώ καταγράφηκαν μόνο στους 1190 κρούσματα, πράγμα μάλλον περίεργο ή αδυναμία εκτεταμένης καταγρφής...

Θυμίζουμε ότι προχθές καταγράφηκε μεγάλη αύξηση θανάτων ασθενών με 98, ενώ ανακοινώθηκαν μόνο 1240 μολύνσεις. Οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ήταν την Τρίτη 550.

Έντεκα περιοχές παραμένουν στο «κόκκινο» ή πολύ κοντά - Σύσκεψη των επιδημιολόγων για Κοζάνη και Δυτική Αττική -
Όλα τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ιδιαίτερα στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές, είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που είναι παρών στη σημερινή ενημέρωση, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΦ κ.Δ. Φιλίππου.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων πρέπει να πω ότι βλέπουμε περισσότερα κρούσματα σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλας, Λάρισας, Ροδόπη και Δυτική Αττική.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για την Κοζάνη και τη Δυτική Αττική, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζουν.

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών.

Εάν και εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα, θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα, ανά περιοχή.

Για την κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια των εμβολίων, θα δοθεί σε όλους τα ευρωπαϊκά κράτη, στην ίδια ημερομηνία.

Από αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα από τις 7 υγειονομικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή όλων των υγειονομικών. Μιλάμε για όλο το προσωπικό. Γιατρούς, νοσοκόμους, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, όλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline