Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:52:21

Στις φυλακές «υψηλής ασφαλείας» Δομοκού από χθες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παράλληλα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλους «παλληκαράδες εγκληματίες» της Χ.Α. Κύριο

Ήταν στις αγροτικές φυλακές από τον Αύγουστο του 2018, μετά από ειδική ρύθμιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκεί ημέρες κράτησης λογίζονταν ως...διπλές, οι άδειες εξόδου εδίδονταν άνετα και επιπλέον κατοικούσε σε αυτοτελή οικίσκο και όχι σε κοινή κράτηση-φυλάκιση.

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας τη διαμαρτυρία της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η μεταγωγή του αποτελεί εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί πρόσφατα στη Βουλή, το οποίο θέσπιζε την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία στις αγροτικές φυλακές της χώρας.

Ο Δ. Κουφοντίνας κρατείτο από τον Αύγουστο του 2018 στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, έχοντας μεταχθεί τότε από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο, αλλαγές προβλέπονται και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μεταγωγής στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, που εθεωρείτο κατά καιρούς προνομιακός χώρος έκτισης ποινής. Στην 3η παράγραφο του πρώτου άρθρου αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι που παρουσιάζουν έντονα προβλήματα ψυχικής υγείας εισάγονται αρχικά στο αναρρωτήριο της φυλακής. Εφόσον η κατάστασή τους το επιβάλλει, με γνωμάτευση του γιατρού της φυλακής μετάγονται σε ψυχιατρική μονάδα του κοντινότερου νοσοκομείου.

Εάν κριθεί εκ νέου αναγκαίο να μεταφερθούν σε «ειδικό θεραπευτικό κατάστημα κράτησης» –κοινώς το ψυχιατρείο– αυτό γίνεται μόνο κατόπιν γνωμάτευσης του διευθυντή του νοσοκομείου και για μέγιστο διάστημα ενός μήνα.

Αυστηροποίηση προβλέπεται και στο θέμα της χορήγησης αδειών, κυρίως για άτομα με βαριές ποινές. Και αυτό διότι προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας σε κρατουμένους με καταδίκη άνω των δέκα ετών είναι να έχουν εκτίσει τα δύο πέμπτα της ποινής τους αντί του ενός πέμπτου, που ίσχυε μέχρι πρότινος, ενώ αντίστοιχα οι ισοβίτες θα πρέπει να έχουν εκτίσει 12 χρόνια αντί 8.

23.10.2020. Στις φυλακές Δομοκού ο Ν. Μιχαλολιάκος και το «διευθυντήριο» της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Στις φυλακές Δομοκού έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Γιώργος Γερμενής, καταδικασθέντες για th διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
Τα καταδικασθέντα μέλη του «διευθυντηρίου» θα κρατηθούν σε μια από τις πτέρυγες των φυλακών Δομοκού, αλλά σε διαφορετικά κελιά, λόγω και των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκαν επίσης οι Νίκος Μίχος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Αντώνης Γρέγος και ακόμα 17 καταδικασθέντες.
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο πρώην βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ακόμα δύο μέλη ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκαν στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι υπόλοιπο καταδικασθέντες μεταφέρθηκαν στις φυλακές Τρικάλων, ενώ η μόνη γυναίκα που θα φυλακιστεί, η Βενετία Πόπορη, θα κρατηθεί στις φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline