Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  00:06:49

Μέσα σε όργιο ασυδοσίας των εισπρακτικών εταιρειών των Τραπεζών Νοέμβριο- Δεκέμβριο και πανελλήνιας αγανάκτησης: Yπερήφανη ανακοίνωση, του υπουργείου Ανάπτυξης για τα... ολίγα που πέτυχε όλο το 2020. Κύριο

Απαντήσεις αμηχανίας στις τηλεοπτικές εκπομπές από τους αρμόδιους υπουργούς, γενικούς και άλλα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης μπροστά στις καταγγελίες πολιτών, τα ρεπορτάζ και τα φαινόμενα παρανομίας και ασυδοσίας από τις Τράπεζες.

Ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ενοχλούν δανειολήπτες ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας οι Τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες, που συνεργάζονται μαζί τους και υπερβαίνουν τους νόμους και κανονισμούς για τα δικαιώματα και την προστασία των πολιτών, ήλθε μια ..υπερήφανη ανακοίνωση σχετικά του υπουργείου Ανάπτυξης. Για να προκαλέσει ειρωνικά και αρνητικά σχόλια για την απραξία των αρμοδίων σε ένα τόσο καυτό κοινωνικό πρόβλημα, με μεγάλο πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση.

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ακόμα και την περίοδο της πανδημίας οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, αλλά και κάποιες τράπεζες, συνεχίζουν... απτόητες να πιέζουν δανειολήπτες, εκδόθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2019 και το 2020.

Όπως αναφέρεται, το 2019 υποβλήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων 185 καταγγελίες καταναλωτών για παράνομη όχληση από εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για ληξιπρόθεσμές οφειλές τους και επιβλήθηκαν 49 διοικητικές κυρώσεις συνολικού ύψους 470.000 ευρώ για παραβάσεις των διατάξεων του ν.3758/2009.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline