Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  22:53:55

Δεκάδες εμβολιασμοί χθες και ούτε μία παρενέργεια. Σωτ. Τσιόδρας: «Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί. Αποδίδουν. Πάντως, είμαστε ακόμα στην αρχή...» Κύριο

«Το τέλος της δοκιμασίας θα έλθει όταν εμβολιασθούν οι περισσότεροι» Έλληνες και κάτοικοι στην Ελλάδα.

Τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί πρώτα στο εργαστήριο και μετά σε κλινικές δοκιμές που αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και ήδη έχουν εμβολιαστεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, επεσήμανε μετά τον εμβολιασμό του στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Γι αυτό θεωρούνται αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Ας σημειωθεί, σύμφωνα με συνεργάτες του καθηγητή ότι παρά τους δεκάδες εμβολιασμούς χθες δεν αναφέρθηκε ούτε ένα συμβάν παρενέργειας. Επώνυμου ή ανώνυμου προσώπου.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «με τον εμβολιασμό σταδιακά όλο και περισσότερων θα μειωθεί η επίπτωση της νέας νόσου, οι άμεσες αλλά και οι χρόνιες επιπλοκές που σχετίζονται με αυτή, η θνητότητα και φυσικά οι κοινωνικές και οι άλλες συνέπειες στην υγεία μας».
«Μαζί με τον δικό μου εμβολιασμό σήμερα ξεκινάει και ο εμβολιασμός των συναδέλφων μου, των υγειονομικών, των επαγγελματιών υγείας που στην πρώτη γραμμή εκτίθενται και αντιμετωπίζουν τον ιό, στα κέντρα υγείας, στα νοσοκομεία και στα ιατρεία τους», είπε ο κ. Τσιόδρας και «τους ευχαρίστησε όλους από βάθος καρδιάς».

Έκανε δε λόγο για «ιστορική στιγμή που όλοι την περιμέναμε και επιτέλους ήρθε», τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας όμως ότι «δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλο και περισσότερων ανθρώπων. Αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να παραμείνουμε υπομονετικοί και να είμαστε προσεκτικοί, να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο με την τήρηση των γνωστών μέτρων».

«Κάθε χρόνο εμβολιάζομαι με το εμβόλιο της γρίπης και δεν θυμάμαι πόσα χρόνια το κάνω». Έχει επίσης κάνει, όπως είπε, τετάνου, πολιομυελίτιδας και σε ερώτηση για τον έμπολα απάντησε «δεν το έχω κάνει ακόμη» και εκείνη την στιγμή χτύπησε... ξύλο, χτυπώντας χαρακτηριστικά το μπράτσο της καρέκλας που καθόταν.

Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας μετά τον εμβολιασμό του φωτογραφήθηκε μαζί με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας το σήμα της νίκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline