Σάββατο 18 Μαϊου 2024  07:57:24

Εξάρχεια «κανονικά» στη Φοιτητική Εστία του πανεπιστημίου Αθηνών στου Ζωγράφου. Θρασείς καταληψίες, μη φοιτητές, με κατοχή-χρήση ναρκωτικών. Κύριο

Με βαρειές κατηγορίες οι οκτώ τραμπούκοι στον εισαγγελέα για τον εξευτελισμό του πρύτανη του Οικονομκού Πανεπιστημίου.

Δύο από τα τελευταία κέντρα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα καταργήθηκαν, δήλωσε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης και παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη για την αστυνομική προστασίας των ΑΕΙ από τις ομάδες βίας, ναρκωτικών και αναρχίας που μαστίζουν τα πανεπιστήμια. Αίτημα γενικά αποδεκτό, που σύντομα θα έλθει για ψήφιση στη Βουή, με ελάχιστες αντιρρήσεις σχετικά από τον ακαδημαικό κόσμο, όπως από την διοίκηση του Παντείου πανεπιστημίου, γνωστού κέντρου τραμπουκισμών και προκλήσεων σε βάρος καθηγητών και άλλου διδακτικού προσωπικού.

Κανονικά Εξάρχεια στην Φοιτητικών Εστία του ΕΚΠΑ, που τερματίσθηκαν χθες, όπως και στην άλλοτε ΑΣΟΕΕ και το Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο ,την Πάντειο κλπ.. προκλητικούΣυνελήφθησαν 6 άτομα, που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράνομα στους χώρους και άλλα δύο άτομα για ναρκωτικά.Από τους 8 συλληφθέντες, οι επτά δεν έχουν την ιδιότητα του φοιτητή.

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αστυνομική επιχείρηση, σε 27 χώρους, που τελούσαν υπό κατάληψη, στην Α΄ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

Κατά την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν 6 άτομα, 5 Έλληνες και μία αλλοδαπή, που είχαν καταλάβει και διέμεναν παράτυπα στους παραπάνω χώρους.
Σημειώνεται ότι από τους 6 συλληφθέντες, οι πέντε δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή, ενώ άπαντες αρνήθηκαν να υποβληθούν στην προβλεπόμενη από τον νόμο δακτυλοσκόπησή τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων κ.α.), αντιασφυξιογόνος μάσκα, 5 ξύλινα καδρόνια, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και φοιτητική ταυτότητα ημεδαπού.
Τα κατασχεμένα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε άλλους χώρους, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δεύτερου εισαγγελικού Λειτουργού, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητες κεταμίνης και mdma, δισκίο αμφεταμίνης, αντιασφυξιογόνος μάσκα και κουκούλα τύπου «full face». Παράλληλα σε άλλο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 γραμμάρια κάνναβης.
Σημειώνεται ότι και οι δύο παραπάνω συλληφθέντες δεν έχουν τη ιδιότητα του φοιτητή. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι 8 συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στις 8 Ιανουαρίου θα απολογηθούν οι φερόμενοι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προθεσμία για τις 8 Ιανουαρίου 2021 πήραν προκειμένου να απολογηθούν στον 31ο τακτικό ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται να διέπραξαν την αποτρόπαιη επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 29 Οκτωβρίου 2020 και τη σοκαριστική διαπόμπευσή του.

Οι οκτώ που ταυτοποιήθηκαν - επτά άνδρες και μία γυναίκα και οι έξι εξ αυτών φοιτητές - κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Οι δράστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό, του κρέμασαν ταμπέλα υπέρ των καταλήψεων, ενώ στην συνέχεια προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο γραφείο του.

Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, με τους αυτουργούς να θέτουν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν.
Στη συνέχεια ανάρτησαν σχετική φωτογραφία σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με τους ίδιους να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει λίγες ώρες μετά το συμβάν η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα