Σάββατο 18 Μαϊου 2024  10:13:13

Πάτωσαν Πρωτοχρονιά Αντώνης Ρέμος- Ρούλα Κορομηλά. Πεσμένος ο Σπ. Παπαδόπουλος... Ελάχιστοι στην «θεαματική πανηγυρική» τελετή Δήμου Αθηναίων- ΕΡΤ. Κύριο

Πρώτευσε η εορταστική «Μουρμούρα» συνδυασμός θεατρικών σκετς και τραγουδιστικού προγράμματος με την Καίτη Γαρμπή.

Φιλόδοξο ποδαρικό στο 2021, μέσα σε ένα εκτυφλωτικό (κυριολεκτικά) σκηνικό διάκοσμο του κόκκινου, έκανε ο Αντώνης Ρέμος με όχημα το «Σπίτι με το MEGA». Μια «φαντασμαγορική βραδιά, γεμάτη συγκίνηση, τραγούδι και χορό προσαρμοσμένη στις συνθήκες της πανδημίας» κατά την ανακοίνωση του σταθμού. Χωρίς όμως να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες, από ένα πρόγραμμα με την παρουσιάστρια προ.... 30 ετίας Ρούλα Κορομηλά και με άνισα τραγούδια του Ρέμου και άλλα δευτέρας επιλογή με τον Κώστα Μακεδόνα-όλα κατάλληλα για νυχτερινές παρέες ηλικιωμένων ξενύχτηδων αλλά όχι για οικογενειακού προορισμού πρόγραμμα παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ατυχία, μειωμένη απήχηση είχε και το πρόγραμμα στον ΣΚΑΙ, που αποτελούσε αντίγραφο πρόσφατου προγράμματος στον ΜΕGA με τη Νατάσα Θεοδωρίδου και συνεργάτες της, μέσα ένα γενικό χαρμάνι, άναρχο κομφούζιο ' διασκέδασης και ψυχαγωγίας»..Το πρόγραμμα τη ΕΡΤ στην Πρωτοχρονιά από το Δήμο Αθηναίων ήταν η αποθέωση του «μοντέρνου».

Kατά τα άλλα, χωρίς αναφορά σε νούμερα τηλεθέασης, το περιχαρές ανακοινωθέν του καναλιού υποστήριζε χθες μεσημέρι ότι « Ο αγαπημένος καλλιτέχνης συντροφιά με την Ρούλα Κορομηλά, τους ανθρώπους του MEGA και κορυφαίους αθλητές και ηθοποιούς, χάρισαν ένα μοναδικό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς.
Με πολλή λάμψη, τραγούδι και διασκέδαση υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά οι τηλεθεατές του ΜEGA.
Τα ηνία της «Megaπρωτοχρονιας» είχαν αναλάβει Ο Αντώνης Ρέμος, ο πιο αγαπημένος τραγουδιστής της γενιάς του, και η Ρούλα Κορομηλά, η πιο δημοφιλής παρουσιάστρια.

Ο λαϊκός τραγουδιστής συνάντησε επί σκηνής αγαπημένους φίλους χαρίζοντας μια ατμόσφαιρα γιορτής γεμάτη από αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια σε ένα τρίωρο show ειδικά για τους τηλεθεατές του MEGA!
Με ένα υπέροχο τραγούδι, τραγούδι ύμνο στην φιλία, ο Αντώνης Ρέμος έκλεισε την μεγάλη Πρωτοχρονιάτικη γιορτή του MEGA.». Όμως τα νούμερα για τις προτιμήσεις του μεγάλου κοινού έδειξαν άλλα πράγματα.

Η τηλεθέαση από τις 23:45 τους παλαιού έως τις 00:15 του νέου έτους!

Το νέο έτος έκανε ποδαρικό και στην τηλεθέαση για τους σταθμούς, καθώς το βράδυ της Πέμπτης οι περισσότεροι είχαν φροντίσει να επιλέξουν το εορταστικό πρόγραμμα που ταίριαζε περισσότερο στις τηλεοπτικές τους προτιμήσεις.
Αλήθεια, όμως, ποιο κανάλι επέλεξαν οι τηλεθεατές ακριβώς στην στιγμή της... αλλαγής του χρόνου; Εκεί, δηλαδή, από τις 23:45 τους παλαιού έως τις 00:15 του νέου έτους;

Αναλυτικά η τηλεθέαση...

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
ΣΚΑΪ – Στην υγειά μας ρε παιδιά,( Σπ. Παπαδόπουλος) Εορταστικό επεισόδιο 21,6%
AlPHA – Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (ηθοποιοί του σήριαλ και Καίτη Γαρμπή), Εορταστικό επεισόδιο 18,4%
MEGA – Πρωτοχρονιά με τον Αντώνη Ρέμο και την Ρούλα Κορομηλά 13,2%
ΕΡΤ – Σύνδεση με Δήμο Αθηναίων για την Αλλαγή του Χρόνου ( Μπακογιάννης, δύο πρωταγωνιστές « Αγριες Μέλισσες») 7,2%
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
AlPHA – Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, Εορταστικό επεισόδιο 21,6%
ΣΚΑΪ – Στην υγειά μας ρε παιδιά, Εορταστικό επεισόδιο 21,2%
MEGA – Πρωτοχρονιά με τον Αντώνη Ρέμο και την Ρούλα Κορομηλά 12,1%
ΕΡΤ – Σύνδεση με Δήμο Αθηναίων για την Αλλαγή του Χρόνου 7,5%

Πρώτη η εορταστική «Μουρμούρα» συνδυασμών σκετς και τραγουδιών από την Καίτη Γαρμπή.

Τι τηλεθέαση σημείωσαν Σπύρος Παπαδόπουλος και Αντώνης Ρέμος;
Στην τελευταία νύχτα του χρόνου ρίχθηκαν στην μάχη για την τηλεθέαση οι τηλεοπτικοί σταθμοί με εφόδιο τα εορταστικά τους προγράμματα. MEGA, ΣΚΑΪ, ALPHA καθώς και ΕΡΤ πρότειναν ξεχωριστές επιλογές στο τηλεοπτικό κοινό.

Ποιο όμως πρόγραμμα κατόρθωσε να βρεθεί, και δη με χαρακτηριστική άνεση, στην κορυφή;
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το βράδυ της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2020, το τηλεοπτικό μκοινό επέλεξε να γιορτάσει μαζί με τους ήρωες από την αγαπημένη κωμική σειρά του ALPHA, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Στο εορταστικό, λοιπόν, επεισόδιο με guest star την Καίτη Γαρμπή, η «Μουρμούρα» σημείωσε τηλεθέαση 25,8% στο δυναμικό κοινό και 23% στο γενικό σύνολο.
Με «λάμψη, συναίσθημα και συμβολισμούς» η υποδοχή του 2021 από τον δήμο Αθηναίων-ΕΡΤ, που είχαν ελάχιστη απήχηση και ενδιαφέρον.

Πληθωρισμός από λόγια και αυτοθαυμασμούς.«Στον πανέμορφο λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα φώτα της Αθήνας, υποδέχτηκε η πρωτεύουσα το 2021 με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως διαφορετική ήταν και η χρονιά που αποχαιρετήσαμε! Μπορεί να μην ήμασταν κοντά, δίπλα-δίπλα ο ένας στον άλλον, αλλά φέτος -περισσότερο από κάθε άλλη φορά - αυτό που καταφέραμε είναι να είμαστε "μαζί". Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την ψηφιακή πλατφόρμα ertflix.gr απολαύσαμε το εντυπωσιακό φωτιστικό show με video projections, σε ένα καλωσόρισμα του νέου χρόνου που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό με υπέροχη μουσική και αγαπημένα τραγούδια από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων», αναφέρει ο δήμος Αθηναίων.

«Καλή χρονιά!» από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τους ηθοποιούς Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Μαρία Κίτσου
Και συνεχίζει: «Η βραδιά ξεκίνησε με ένα λυρικό βίντεο και μία καθηλωτική χορογραφία που σκιαγράφησαν με μοναδικό τρόπο πώς αυτή η ιδιαίτερη χρονιά που πέρασε μας κράτησε σε απόσταση, μας κράτησε μακριά. Αλλά το πιο σημαντικό όμως είναι ότι μας θύμισαν πώς, μέσα στις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, αυτό που τελικά έχει σημασία είναι το να είμαστε "εμείς", να είμαστε "μαζί". Και είναι βέβαιο πως θα πλησιάσουμε πάλι, θα έρθουμε κοντά κι όταν έρθει η ώρα θα πούμε "πάμε;" και θα πάμε.

Συνοδεία πιάνου το «αντίο» στο 2020
Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν δύο από τις πολύ αγαπημένες παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης, δύο ιδιαίτερα ταλαντούχοι ηθοποιοί, η Μαρία Κίτσου και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παρουσιαστές υποδέχτηκαν στη σκηνή τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. "Το 2021 να μας βρει όλους υγιείς. Να μας βρει όλους νικητές. Άλλωστε η ζωή πάντα νικά. Να είμαστε λοιπόν όλοι μαζί, να είμαστε όλοι καλά και σύντομα να μπορούμε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα αγάπης, ανάσα ελπίδας, ανάσα ζωής", ήταν η ευχή του Δημάρχου Αθηναίων για τη νέα χρονιά.

Στιγμιότυπο από το λιτό σόου στον Λυκαβηττό
Αμέσως μετά, όλοι μαζί, και με όσους και όσες έστειλαν τα γιορτινά τους βίντεο, μετρήσαμε αντίστροφα και καλωσορίσαμε με ελπίδα και αισιοδοξία το νέο έτος. Ταυτόχρονα εντυπωσιακά πολύχρωμα πυροτεχνήματα, περισσότερα από κάθε άλλη φορά και στις επτά δημοτικές κοινότητες, έλουσαν με φως την Αθήνα και αγκάλιασαν τον αττικό ουρανό. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το "Πάει ο παλιός ο χρόνος", και με εικόνες από την γιορτινά φωτισμένη Αθήνα, από την πόλη που -υπό κανονικές συνθήκες- δεν κοιμάται ποτέ, και που σφύζει από ζωή, εικόνες που ευχόμαστε να δούμε πάλι σύντομα».

Να σημειωθεί ότι όλη η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων για την υποδοχή του 2021 πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υγειονομικών κανόνων και χωρίς την παρουσία κοινού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα