Σάββατο 18 Μαϊου 2024  07:57:55

Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό και τα ερωτηματικά για τους πρώην υπουργούς: πόσοι θα επιστρέψουν. Αβραμόπουλος, Κεφαλογιάννη, Ρουσσόπουλος, Κεδίκογλου, Βούλτεψη, Τζαβάρας, Στυλιανίδης, Καραγκούνης. Κύριο

Ολες οι πληροφορίες και από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου βεβαιώνουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των τεχνοκρατών και μη νεοδημοκρατών αλλά θα αντλήσει το νέο υλικό της Κυβέρνησης από τις τάξεις των βουλευτών και επώνυμων στελεχών της παράταξης.

Αλλαγές, με αποχωρήσεις, μετακινήσεις και νέες εισόδους στην κυβέρνηση φέρνει ο νέος χρόνος και το ζητούμενο είναι πότε ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει υλοποιήσει τους σχεδιασμούς και τις επιλογές προσώπων, που φέρεται να έχει κάνει ήδη από καιρό.. Με ευρείες αλλαγές μάλιστα υπουργών και υφυπουργών..

Φουντώνουν καθημερινά τα σενάρια για ανασχηματισμό, με κυρίαρχα ερωτηματικά ποιά μέλη της Κυβέρνηση αποχωρούν ή μετακινούνται. Και μετά για τους βουλευτές, που αναλαμβάνουν υπουργικά καθήκοντα και ειδικότερα για τους εισοδιστές πρώην υπουργούς.
Συγκεκριμένα πόσοι και πόσες θα επιστρέψουν στα υπουργικά γραφεία. Ανάμεσα τους οι Δημ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θεοδ. Ρουσσόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Τζαβάρας, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, και Κώστας Καραγκούνης
Με λιγότερες ελπίδες να μπουν στην Κυβέρνηση σε αυτή τη φάση οι Γιάννης Ανδριανός, Ζέτα Μακρή, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Ευαγ. Βολουδάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία κρίνεται από πολλά κυβερνητικά στελέχη κατάλληλη, καθώς έχουν συμπληρωθεί 18 μήνες διακυβέρνησης, η υγειονομική κρίση βρίσκεται μεν σε κρίσιμη καμπή, ωστόσο είναι διαχειρίσιμη, το σχέδιο εμβολιασμού εξελίσσεται κανονικά, οι προκλήσεις της Τουρκίας απαντώνται και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να «στρίψει» με μονόδρομο τις μεταρρυθμίσεις. Συνεπώς, το ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας θα σηματοδοτούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επανεκκίνηση και τους νέους στόχους που θέλει να θέσει η κυβέρνηση.

-Δεν φέρονται να ενδιαφέρονται για θέσεις υπουργών οι Μαρ. Γιαννάκου, Στ. Καλαφάτης, Μάριος Σαλμάς, Νικήτας Κακλαμάνης, Χαρ. Αθανασίου. Γιάννης Τραγάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα